5 redenen om in te zenden voor de Epica Awards

De Epica Awards worden dit jaar voor de dertigste keer uitgereikt. En dat gebeurt in Amsterdam.

Op 17 november worden de uitgereikt in Panama Amsterdam. Het is een jubileumeditie, want de award is alweer toe aan zijn 30ste editie. Voor wie twijfelt om in te zenden voor de Epica Awards (want zijn er niet al genoeg reclameprijzen waar we voor inzenden?), lees hieronder 5 redenen om dat wél te doen.

Golden Globes
1. Ja, het landschap van reclameprijzen is overvol. Maar de Epica Awards hebben iets wat al die andere prijzen niet hebben. Het is namelijk de enige creatieve prijs die beoordeeld wordt door de marketing- en communicatiepers. Vanuit Nederland worden er bijvoorbeeld juryleden afgevaardigd vanuit Adformatie en Tijdschrift voor Marketing, maar ook journalisten van Stratégies (Frankrijk), Adweek (UK), Werben & Verkaufen (Duitsland) en Adage (USA) zijn van de partij. De Epica’s zijn dus een beetje de Golden Globes van de marketingcommunicatiesector.

Coverage
2. Zo’n zestig landen leveren juryleden. In al die landen krijgt de prijs dus media-aandacht. Je kunt dus wel spreken van ‘international coverage’. Creativiteit die eruit springt bekronen, dat is van het begin af aan het doel geweest van de Epica’s en dat heeft bureaus en studio’s geholpen om hun naam te vestigen buiten de eigen landsgrenzen.

Niet je collega&;s
3. Vaak wordt je werk bekeken, beoordeeld, of zelfs gejureerd door vakgenoten. Dat is goed en belangrijk. Maar de Epica Awards geven je de kans om te zien hoe je werk wordt bekeken door een heel ander publiek. Niet je collega’s, maar door de wol geverfde journalisten die de wereld van commerciële creativiteit doorgronden en omarmen.

Bijbel
4. De gerenommeerde uitgeverij Bloomsbury (Londen) geeft elk jaar een boek uit over de Epica Awards Boek. Niet alleen de journalisten die in de jury zitten krijgen dat boek, ook iedere inzender. Als je besluit om niet in te zenden, kun je overigens nog wel de hand leggen op een exemplaar, want deze ‘creativiteitsbijbel’ wordt verkocht bij geselecteerde boekwinkels over de hele wereld, die zich specialiseren op de gebieden van kunst en design.

Vliegtuig
5. De 30ste editie van de Epica Awards vindt plaats in Amsterdam en – toegegeven – dat kan je ook zien als een reden om niet in te zenden. Want Amsterdam kennen we. En Panama ook. Tegelijkertijd is het wel geweldig dat een internationaal prijzenfestijn als de Epica’s hier neerstrijkt, het maakt het toegankelijker omdat je niet het vliegtuig in hoeft. En het voordeel is dat je naderhand naar huis kunt fietsen.

Voor alle informatie over inzenden (deadline 15 oktober) klik .

Advertentie

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie