CEO Snapchat geeft toe: app is gewoon te moeilijk om te gebruiken

Dus het ligt niet aan je leeftijd…

Snap je Snapchat niet, en dacht je altijd dat het aan je leeftijd lag? Gelukkig ligt het helemaal anders: de ceo van Snapchat heeft eindelijk toegegeven dat het gewoon aan de app zelf ligt.

De app krijg nu een redesign om de belangrijkste features simpeler te maken in gebruik.

Snapchat CEO Evan Spiegel neemt daarmee een risico: het redesign zou de bestaande (jonge) gebruikers kunnen afschrikken.

Het bedrijf heeft op dit moment eigenlijk geen idee hoe de community zal reageren en wacht dan ook met releasen tot de nieuwe app uitgebreid is getest.

Spiegel: ‘We weten nog niet of het gedrag van onze community verandert wanneer ze onze update gaan gebruiken. Maar we zijn bereid dat risico te nemen omdat we geloven dat de aanpassing op de lange termijn goed zijn voor onze business.’

Het is een opmerkelijke stap; een app met een overwegend jonge community verandert de kernfeatures om een grotere groep gebruikers aan zich te binden. Het gaat dan ook niet zo goed met Snapchat; positieve resultaten blijven uit omdat het aantal gebruikers maar niet toeneemt, en de Snapchat-bril wordt ook niet goed verkocht.

De nieuwe app moet het makkelijk maken om nieuwe content te ontdekken. Daarnaast kun je je eigen omgeving persoonlijker maken met de hulp van machine learning.

Bron: Businessinsider

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie