Premium

Heineken lanceert ‘Nespresso’ onder de tapbieren, maar (nog) niet in Nederland

Heineken lanceert onder meer in de UK het grote broertje van thuistapsysteem Sub: Blade.

Heineken komt in het Verenigd Koninkrijk met een tapsysteem onder de naam Blade. Dat is een idiot proof apparaat waar achtlitervaatjes kunnen worden ingeplugd, stekker erin en tappen maar. Omdat de Blade zo gebruikersvriendelijk is (de leidingen hoeven niet eens te worden schoongespoeld), spreekt Heineken UK van ‘de Nespresso onder de bieren’. Het apparaat kost zo’n 500 pond (ongeveer 550 euro).

Birra Moretti
Met een vaatje van acht liter is de Blade minder geschikt voor thuisgebruik (want je haalt er 24 biertjes uit). Heineken UK richt zich met het apparaat dus op de kapper, de kantine en ander kleinzakelijk gebruik. In eerste instantie zijn vaatjes beschikbaar met bier van de merken Heineken en Birra Moretti.


In Italië past de Blade precies naast de espressomachine

Landen
Naast de UK komt de Blade beschikbaar in Frankrijk, Duitsland, Italië, Roemenië en Oostenrijk. Heineken Nederland beraadt zich nog op een eventuele introductie.

Sub
De pogingen van Heineken op het gebied van kleinzakelijke en/of thuistapsystemen, zijn tot nu toe geen gillend succes. Na Beertender (2004) kwam de brouwer in 2013 met de Sub (in 2104 in Nederland). Dat systeem wordt gevuld met de zogeheten ‘Torp’ (iets tussen een fles en een vaatje in) van 2 liter. Het apparaat is nog steeds te koop, maar de vullingen zijn alleen nog maar online verkrijgbaar bij Heineken zelf. Albert Heijn heeft de online verkoop van de Sub-vaatjes stopgezet.

Diversiteit
Het aantal bieren dat ‘op Torp’ geleverd wordt is in Nederland inmiddels wel uitgegroeid tot 16 stuks. Van Heineken tot Affligem en van Pelforth Blonde tot aan Brand UP. Bovendien worden in samenwerking met het bedrijf Bottel ook verscheidende craft beers (niet van Heineken) in de Torp-vaatjes verkocht.

 

premium

Registreer en probeer 1 maand gratis

Om dit artikel te kunnen lezen heb je een Premium account nodig. Registreer nu en probeer de eerste maand gratis.

Probeer 1 maand gratis Abonneer direct

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie