Veerkracht in tijden van crisis

De afgelopen periode is de wereld om ons heen in hoog tempo veranderd. Meer dan ooit is beroep gedaan op onze veerkracht

Als communicatiespecialist speel je daar op professioneel gebied een belangrijke rol in. Een situatie die méér vraagt dan operationele skills. Denk aan gedragsbeïnvloeding, verbinding, weerstand en coaching.

Hoe pak je die nieuwe uitdaging aan? Hoe stel je je flexibel op in tijden van crisis en hoe neem je iedereen daarin mee? Vragen én antwoorden die voorbij komen tijdens het CommunicatieCongres 2020: Veerkracht. Een praktisch event over de kansen, mogelijkheden en grenzen van het communicatievak.

Line-up

  • Mark van der Roer startte eerder dit jaar in een nieuwe rol als directeur Communicatie bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Door covid-19 begon hij zowel intern (hoe werk je op afstand samen) als extern (hoe leg je ingewikkelde zaken begrijpelijk uit) met een mooie communicatie-uitdaging.
  • “Het is juist de tegenwind die de vlieger doet stijgen”, aldus Ine Stultjens van Koninklijke Auping. Ze werkt graag voor mooie merken die positieve verandering teweegbrengen. Daarbij is ze koersvast met de juiste veerkracht. En daar komt ze graag haar bed voor uit.
  • Nu de coronacrisis en protesten tegen discriminatie ons empatisch vermogen hebben aangewakkerd, is het volgens sociaal wetenschapper Astrid Groenewegen (SUE Behavioural Design) tijd dat we ons ook gaan inzetten voor empathisch leiderschap en lokaal-empathisch denken.
  • Babet Verstappen (Eurovision Song Contest 2020) stond voor een droomklus tot covid-19 uitbrak in Europa. In de flow rondom de afgelasting van het Songfestival hebben we toch de veerkracht gevonden en een alternatieve uitzending verzorgd.
  • Wat valt er te leren van iemand die op 28-jarige leeftijd zijn leven compleet opnieuw moest inrichten? Niet meer de gebaande paden kunnen lopen, maar op zoek naar een nieuwe verbinding met de mensen om zich heen en met zichzelf. Hoe vertalen die lessen zich naar een organisatie? We sluiten het congres af met een indrukwekkend verhaal van Niek van den Adel.

Het congres staat onder leiding van host Frederieke Hegger (RTL Z).

Dit congres wordt georganiseerd volgens alle geldende richtlijnen van het RIVM, lees er hier meer over. Door de 1,5-metermaatregelen is de capaciteit beperkt en presenteren we dit jaar een compact programma met vijf top keynotes.

Tickets bestel je via de website. Abonnees van Adformatie profiteren van korting. 

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →