'We zijn allemaal astronauten op ruimteschip Aarde'

Binnen het communicatie vak gaat het niet om het veranderen van de werkelijkheid

Binnen het communicatie vak gaat het niet om het veranderen van de werkelijkheid. Het gaat erom die werkelijkheid vanuit nieuwe perspectieven te zien.

Laten we de grootste voorbeelden nemen die we kennen. Uitvinder en architect Buckminster Fuller riep “We are passengers on spaceship earth”. Niet nieuw maar wel bekeken vanuit een heel nieuw perspectief. De aarde beweegt met een noodgang om haar as, om de zon en ten opzichte van andere sterrenstelsels. En wij zitten erop. Toch een heel ander idee als je denkt dat we op een ruimteschip zitten in plaats van een planeet waar de rest van het universum omheen beweegt. We kunnen er dan ook maar beter goed voor zorgen! De Nederlandse astronaut Wubbo Ockels maakte er later van: “We are all astronauts on spaceship earth”. Dit perspectief voegt nog iets toe. We zijn astronauten en daarmee in control. Iedereen is dus medeverantwoordelijk voor het welzijn van ons spaceship. Een enkel woord, groot verschil.

We blijven even in de ruimte. Er gebeurt iets bijzonders als astronauten de aarde voor het eerst in haar geheel zien. Een fenomeen dat we het Overzichtseffect noemen. Door de aarde vanuit dit perspectief te zien, geeft dit je een compleet ander beeld en gevoel. De eerste astronauten die op weg gingen naar de maan meldden: “We dachten dat we de maan gingen ontdekken maar we ontdekten de aarde”. Bijna zonder uitzondering zijn alle astronauten die het overzichtseffect hebben ervaren zich bij terugkomst gaan inzetten voor het beschermen van de aarde. Oftewel die kwetsbare blauwe bol zoals hun perspectief was geworden.

De magie gebeurt op het snijvlak van strategie en creatie. Het vinden van de juiste inzichten en perspectieven. Niet een nieuwe werkelijkheid construeren maar het ontdekken van motivaties, behoeften, emoties en pijnpunten die net onder de oppervlakte liggen. Die er al lang zijn, maar een beetje verstopt zitten. Een verhaal heeft impact op het moment dat iemand denkt: “Wow…ik dacht dat ik de enige was die zich zo voelde”.

Bij bedden- en matrassenfabrikanten bijvoorbeeld ging het jarenlang alleen maar over goed slapen. Op welk bed, van welk merk, kun je het beste slapen. De campagne van Auping gebruikt een ander inzicht. Vanuit een ander perspectief. Een bed is veel meer dan slapen. Het is de plek waar je je verdrietig terugtrekt als je ruzie met je partner hebt gehad. De plek waar je kinderen hun eerste Moederdag-ontbijtje brengen. Waar ze s ’nacht bij je aankloppen als ze naar hebben gedroomd. Kortom: Liefde.

Bij MMMatter maken we hier ons dagelijks werk van. Het verzamelen van de juiste data om te komen tot de juiste inzichten. Om er daarvanuit aan te draaien zodat we inzicht en perspectief omzetten in content die mensen raakt. Die impact heeft.

Jeroen Dontje Creative Director MMMatter

 

Reacties:

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Davina Claire
Hallo dames en heren; Heeft u binnen 24 tot 48 uur een snelle lening nodig? Als uw antwoord ja is, zal ik u adviseren om een ​​lening aan te vragen bij Novelty Finance op e-mail via: noveltyfinances@gmail.com OF WhatsApp via: +447915601531

NOVELTY FINANCE biedt financiële oplossingen. We bieden allerlei soorten leendiensten (persoonlijke lening, zakelijke lening en vele andere). We bieden ook flexibele en meerdere leningopties, waaronder beveiligde en ongedekte leningen, langlopende en kortetermijnleningen die zijn afgestemd op uw financiële behoeften.

✓ Eenvoudige goedkeuring
✓ Flexibele aflossingstermijn 6 - 360 maanden
✓ Zeer handig - U kunt een lening aanvragen op uw geschikte plaats en tijd.
✓ Direct toegang tot uw geld na goedkeuring.
✓ Gesubsidieerde rente (3% per jaar)
✓ U wordt niet gehaast om de lening terug te betalen, u krijgt de tijd om met de terugbetaling van de lening te beginnen.
✓ Geen verborgen kosten
✓ Je wordt door het hele proces begeleid

Hoe toepassen:
Een lening aanvragen bij ons gaat snel en gemakkelijk!
Stuur ons uw leningaanvraag via;
E-mail: {{ noveltyfinances@gmail.com }
Bel of sms ons via WhatsApp via: +447915601531.
Voorwaarden zijn van toepassing.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.