Adviescollege buigt zich over vergunningen commerciële radio

Voor 1 september 2022 moet duidelijk worden: verlengen of opnieuw verdelen.

123RF

Een door staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat benoemd adviescollege gaat zich buigen over de vraag of de Nederlandse vergunningen voor commerciële radio-omroepen worden verlengd of opnieuw worden verdeeld. Dart moet voor 1 september 2020 worden besloten. 

Advertentie
advertisement

De ministerraad heeft ingestemd met het instellen van een adviescollege om het kabinet te adviseren over het toekomstige beleid in de commerciële radiosector. Het gaat niet alleen over de vraag of de vergunningen moeten worden verlengd of herverdeeld, maar ook over de mogelijkheden om vergunningsvoorwaarden (bijvoorbeeld de geclausuleerde kavels, met strikte voorwaarden) te versoepelen of eventueel af te schaffen. 

Ook zullen zij adviseren over de toekomst van FM en AM na september 2022. Daarbij hoort afschakelen tot de mogelijkheid.

Het Adviescollege staat onder voorzitterschap van Henk Don (voormalig bestuurslid toezichthouder ACM) en bestaat verder uit Annemarie Drahmann (universitair hoofddocent staats- en bestuursrecht Universiteit Leiden) en Paul Rutten (lector creative business Hogeschool Rotterdam).

Staatssecretaris Keijzer ziet dat er in de radiosector 'veel gevoeligheden en tegenstrijdige belangen bestaan als het gaat om het verdelen van frequenties. Bijvoorbeeld doordat aanbieders sterk variëren in grootte of een specifieke (regionale) doelgroep hebben.'

Het adviescollege brengt binnen zes maanden advies uit aan de staatssecretaris, met een eventuele verlenging tot 31 december 2020.

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie