Serieus aan de slag met je videostrategie?

Sommige bedrijven hebben moeite om video in hun strategie te verwerken. Met een video content management oplossing is dit verleden tijd.

De overstap naar meer videocontent is een van de meest opvallende marketingtrends van de afgelopen jaren. Het is marketeers opgevallen dat video's veel meer geconsumeerd worden dan voorheen. Video stimuleert namelijk verkeer op de website, sales, en downloads; creëert leads en verhoogt tijd die wordt doorgebracht op webpagina’s.

Volgens een recente poll gebruikt 85% van de marketeers video al als een belangrijk onderdeel van hun marketingstrategie en 99% zal het in de toekomst blijven gebruiken. Consumenten geven de voorkeur aan videocontent boven elke andere vorm van content en alleen video is op dit moment het beste marketinginstrument om de ROI te bevorderen, maar liefst 88% van de marketeers is tevreden met de ROI van hun video marketing op sociale media. Sommige bedrijven hebben echter moeite om video in hun strategie te verwerken door een gebrek aan expertise, interne creatieve resources of gebruiksvriendelijke tools om videocontent te creëren en te distribueren. Bij veel bedrijven ligt de uitdaging van video content creatie vooral in de schaalbaarheid. Met de huidige manier waarbij elk asset één voor één wordt gemaakt kunnen ze het enorme volume en snelle doorlooptijd van digitale marketing niet bijhouden. Daarnaast is het handmatig distribueren van video assets een van de meest tijdrovende processen in marketing en kan gaandeweg tot fouten leiden. 

Met een video content management oplossing distribueer je automatisch naar kanalen zoals Facebook, Instagram en YouTube en kun je met behulp van data inzichten van de verschillende kanalen bestaande video’s verbeteren of het proces van de creatie van nieuwe video’s vergemakkelijken. Video's kunnen handig worden opgeslagen en zijn altijd up-to-date, on-brand en toegankelijk voor de juiste mensen.

Wat zijn de voordelen van video asset management software?

  • Effectief testen en optimaliseren door het creëren van content variaties om creatieve optimalisatie binnen reclame platformen mogelijk te maken;
  • Grootte van de creatieve assets vlug aanpassen om in meerdere online en sociale media-advertentieformaten te passen;
  • Content eenvoudig lokaliseren en aanpassen op lokale markten en talen; 
  • Gericht op op specifieke klantsegmenten met imago- en content variaties die de segmentatie en personalisatie stimuleren;
  • Channel Marketing verhogen door distributeurs, resellers en andere externe partijen in staat te stellen om merkspecifieke content voor hun gebied of regio te creëren;
  • Datagedreven asset creatie en geautomatiseerde content-updates.

Om bij te blijven met de markteisen en de productie van hoogwaardige, on-brand video-content snel te stimuleren heeft Bynder Video Brand Studio ontworpen. Met behulp van batch creatie tools wordt het het video creatieproces vereenvoudigt en datagedreven creatie op basis van externe datafeeds geautomatiseerd. Meer weten? Ontvang het Feature Overzicht of vraag een demo aan.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →