Viral van de week - Het was kerstochtend, toen in 2020…

Social media bureau Dorst & Lesser kiest de viral van de week. Impactvolle, scroll-stopping content, die de doelgroep in het hart raakt.

Youp van 't Hek - Wappie

Deze gouwe ouwe plaat begint hetzelfde als je gewend bent, maar krijgt dan een eigentijdse wending. Youp van ‘t Hek blaast zijn kersthit ‘Flappie’ nieuw leven in, door hem een jasje te geven dat volledig past bij de tijdsgeest. Het konijn waar de versie uit 1978 over gaat is veranderd in ‘Wappie’; de complotdenkende corona-ontwijker die met zijn fluitje en pan in Den Haag stond om de toespraak van Mark Rutte te verstoren.

Advertentie
advertisement

Youp van ‘t Hek was afgelopen week bij het programma ‘Even tot hier’ om in de uitzending om aan te kondigen dat zijn oudejaarsconference doorgaat. In de aflevering kwam het woord Wappie’ naar boven, waar het straattaal-woordenboek de volgende definitie voor aanhoudt: Uitstralen dat je een expert bent op het gebied van corona, terwijl je niet beschikt over de juiste feitenkennis (‘wappie’ betekent in straattaal ‘een beetje gek’).

Vervolgens loopt Van ‘t Hek het podium op, waarna de welbekende eerste noten van zijn kersthit ‘Flappie’ worden gespeeld. De tekst is deze keer anders: hij heeft het over de virus-wappie die ervan overtuigd is dat hij geen corona krijgt, omdat het volgens hem een complot is.

Deze video kreeg in vier dagen 1,2 miljoen views op YouTube, nadat 1,5 miljoen mensen de uitzending van ‘Even tot hier’ live bekeken. En ‘Wappie’ krijg je de komende dagen niet meer uit je hoofd.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Wordt lid van Adformatie!

Wordt lid van Adformatie → Login →
Advertentie