Hart van Nederland en Shownieuws zetten audio nieuwsbulletins XS2Radio in 

Met text2speech-techniek is content te beluisteren via smartspeaker en mobiel.

Shownieuws/Talpa Network

Talpa Network test in een samenwerking met XS2Radio hoe het content van Hart van Nederland en Shownieuws ook via audiokanalen kan distribueren.

Gebruikers krijgen dan nieuws via smartspeaker of als korte podcast op hun mobiel. De Hilversumse startup XS2Radio presenteerde vorig jaar een platform waarmee RSS-newsfeeds, data en andere bronnen van tekstueel nieuws automatisch worden omgezet in audio, door samenvoeging van text2speech, audiodesign in radiostijl en de optie om andere audiocontent toe te voegen. Er komt bij deze text2speech technologie geen nieuwslezer aan te pas.

Text2speech

Een woordvoerder van Talpa Network laat weten: ‘We testen continu nieuwe en verbeterde kijk- en luisterervaringen. In dit geval rond Hart van Nederland en Shownieuws. Vijf keer per dag maken we nu met de redacties van Hart van Nederland en Shownieuws een nieuwsbulletin met text2speech technologie. Dit verspreiden we via ons eigen audioplatform Juke.’

Gebruikers kunnen zich aanmelden en ontvangen een pushnotificatie als er een nieuwe update online staat. ‘Daarnaast bieden we via Juke ook extra content aan in de nieuwe podcast van Shownieuws.' Het aantal luisteraars van het nieuwe audiobulletin zou volgens de woordvoerder 'snel groeien'.  

Eerder maakten onder meer Nu.nl en NH Radio al gebruik van de X2Radio-technologie.

Medeoprichter Richard Otto: 'De technologie van XS2Radio biedt de mogelijkheid om met bestaand nieuws op laagdrempelige wijze nieuwe momenten van contentconsumptie te creëren. Uit IAB-onderzoek blijkt dat 43 procent van de mediatijd wordt besteed aan audio luisteren. Het aanbieden van online nieuws in audio is daarmee een logische keuze.'

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie