BMW gaat voor groen 2021 met elektrische iX3 en gedeelde mobiliteit

Voor Dubbelsteyn | De Fonkert BMW & MINI staat het jaar 2021 in het teken van groen rijden.

De volledig elektrische BMW iX3 komt in januari 2021 op de markt.

Als BMW iets doet, doen ze het goed. De elektrische iX3 heeft even op zich laten wachten, maar komt volledig getest en geoptimaliseerd op de markt. Met een hoge laadsnelheid en een grote actieradius, maar liefst 460 kilometer op een volle accu, onderscheidt de iX3 zich van andere elektrische auto’s.

“In 34 minuten laadt je de batterij op tot wel tachtig procent. Dat is een stuk sneller dan bij andere elektrische modellen”, vertelt Steven van Dijk, verantwoordelijk voor de zakelijke markt binnen Dubbelsteyn | De Fonkert BMW & MINI. “In Nederland kijken we bij elektrische auto’s vooral naar de bijtelling, maar dat wordt ieder jaar minder aantrekkelijk. Aan de andere kant wordt elektrisch rijden een stuk toegankelijker door nieuwe technologieën. In deze iX3 ervaar je de vertrouwde rij-eigenschappen en het comfort van BMW.”

The Power of Choice
De BMW iX3 is het volledig elektrische broertje van de X3 en vergelijkbaar qua technieken en uiterlijk. Het past volledig bij de filosofie van BMW: ‘the Power of Choice’. Van Dijk: “We willen mensen de keuze geven om dit model ook elektrisch te rijden. SUV’s worden steeds populairder en hebben daarnaast het voordeel dat ze genoeg ruimte hebben voor de batterijen.”
 

Steven van Dijk van Dubbelsteyn | De Fonkert BMW & MINI
Steven van Dijk van Dubbelsteyn | De Fonkert BMW & MINI: “Groen rijden is belangrijker dan ooit.”

Voortrekkersrol
BMW nam in 2012 een voortrekkersrol in het ontwikkelen van elektrische auto’s. Dat begon met de i3, de meest duurzame auto op de markt, gemaakt van gerecycled materiaal en zelf volledig te recyclen. Waarom is dit een belangrijke pijler in de visie van het Duitse automerk? “Groen rijden is belangrijker dan ooit. We hebben mondiaal afgesproken dat we de CO2-uitstoot willen verminderen, dus moeten onze auto’s veranderen. Daarnaast is elektrisch rijden het alternatief van de toekomst, aangezien fossiele brandstoffen niet oneindig zijn. En tot slot beantwoorden we de vraag vanuit de markt.”

“Naast het fiscale voordeel voor bedrijven en werknemers, vinden we als maatschappij onze omgeving en footprint steeds belangrijker. Bedrijven die niet groen genoeg zijn, worden daarop veroordeeld. Met een hybride of elektrisch wagenpark kies je voor een schonere wereld, en dat wordt gewaardeerd door anderen.”
 

MINI Electric
Met de MINI Electric zet BMW & Mini ook in op groen rijden.

Gedeelde mobiliteit
Een andere ontwikkeling die Dubbelsteyn | De Fonkert BMW & MINI nauwlettend in de gaten houdt, is de toenemende interesse in gedeelde mobiliteit. “Door corona hebben mensen het thuiswerken ontdekt, waardoor operationeel leasen zal afnemen. Waarom zouden mensen nog een zakelijke auto nemen als ze veel minder kilometers maken? Het alternatief is deelmobiliteit of huurmogelijkheden. Beiden zullen enorm toenemen.”

Een van de richtpunten van Dubbelsteyn | De Fonkert BMW & MINI voor de toekomst is het faciliteren van deelmobiliteit, wat betekent dat mensen vervoersmiddelen delen. Daarbij stelt de BMW en MINI dealer van Zuid-Holland elektrisch rijden centraal.

“We willen mensen de kans geven om zich ook in de stad gemakkelijk te bewegen. Dus niet met de auto het centrum in, maar met alternatieven zoals een fiets of deelscooter. Het is groener, gemakkelijker en goedkoper dan de auto in het centrum parkeren. Deze ontwikkeling draagt bij aan onze zoektocht naar nieuwe, milieuvriendelijke manieren van vervoer. In 2021 hopen we daarin grote stappen te zetten. Het belooft een groen jaar te worden.”
 

Plaats als eerste een reactie