E-bikes leasen kan nu ook gewoon bij de Hema

De warenhuisketen biedt 6 modellen aan. Prijzen variëren van 67 euro tot 159 euro per maand.

Vanaf vandaag zijn E-bikes ook te leasen bij de Hema. Samen met Friesland Lease biedt de warenhuisketen verschillende e-bikes aan: van een sportief model tot een bakfiets.

Advertentie
advertisement

Hema wil het dagelijkse leven leuker, makkelijker én beter maken, stelt de oer-Hollandse retailer. 'In de afgelopen periode heeft fietsen aan populariteit gewonnen. Door het aanbieden van betaalbare e-bikes wil Hema het fietsen stimuleren om zo bij te dragen aan een schonere lucht. Dit past bij ons streven om steeds meer duurzame producten en diensten aan te bieden.'

Het aanbod bestaat uit zes modellen met prijzen variërend van 67 euro tot 159 euro per maand. 'Van een sportieve fiets, een meer klassiek model tot een bakfiets; voor elke doelgroep of gebruik is er een passende lease e-bike.' De fietsen komen met de 24/7 pechhulp met Europadekking. Dat betekent dat er iemand langskomt voor het plakken van je band of desnoods met een vervangende fiets. 

Hema is de tweede oer-Hollandse retailer in korte tijd die besluit e-bikes te gaan aanbieden. Eind mei  maakte V&D - sinds 2018 alleen online actief  - bekend huismerk e-bikes te gaan verkopen

Niet meer typisch iets voor senioren

Dat beide retailers e-bikes aanbieden, is niet zo gek. De verkoop van elektrische snorfietsen en e-bikes is de afgelopen tijd enorm gestegen. Volgens branchevereniging Bovag zijn mensen vanwege het coronavirus acuut op zoek naar een alternatief voor het ov. Daarnaast kijkt men naar nieuwe manieren om de vakantie of vrije tijd te besteden. De Bovag verwacht dat de e-bike dit jaar voor het eerst de helft van alle verkochte fietsen in Nederland zal uitmaken.

Het aanbod is de laatste jaren flink verbeterd. Voor bijna alle populaire fietsenmerken is er nu een elektrische versie beschikbaar. Ook is een e-bike niet meer typisch iets voor senioren. Steeds meer jongeren kiezen voor een e-bike om naar school te gaan. Ook werkende mensen komen er volgens de Bovag steeds vaker achter dat een elektrische fiets goed voor woon-werkverkeer gebruikt kan worden.

Ook fietsenfabrikant Accell, bekend van merken zoals Batavus en Sparta, zag afgelopen maand de verkoop van e-bikes met ruim een vijfde groeien. De toename was even sterk in Nederland als in het buitenland. Naast de bovengenoemde redenen ziet Accell de mogelijkheid om buiten te sporten als een extra reden voor de toegenomen interesse naar een e-bike in de tijden van pandemie.

Speedpedelecs

De speedpedelecs, elektrische fietsen die snelheden tot wel 45 kilometer per uur kunnen bereiken, worden ook steeds populairder. Volgens zakelijk dienstverlener VWE Automotive is de verkoop van de nieuwe fietsen vorig jaar met bijna een derde gestegen. In de eerste vijf maanden van dit jaar is sprake van een nog sterkere groei, geholpen ook door de coronacrisis.

Tot en met mei dit jaar werden 2086 nieuwe speedpedelecs verkocht. Dat zijn er 567 meer dan in dezelfde periode vorig jaar, wat neerkomt op een groei van 37 procent. Volgens VWE is een belangrijke reden achter de toename de nieuwe regels voor een fiets van de zaak.

Ook bij Dynamo Retail Group, bekend van fietswinkels zoals Bike Totaal en Profile de Fietsspecialist, merken ze dat de populariteit van met name elektrische fietsen door het coronavirus is toegenomen. 'We hebben wekelijkse omzetplussen van boven 80 procent. Dat is vergeleken met dezelfde week het jaar ervoor. Ik werk nu elf jaar in deze branche en dat heb ik nog nooit eerder gezien', zegt directeur Maarten de Vos van Dynamo Retail Group tegen BNR.

(ANP/Adformatie)

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie