Purpose branding als onderwijspropositie

Hoe Total Design na een fusie tussen twee scholengemeenschappen, een sterk, nieuw merk neerzet. Voor nu en voor de toekomst.

Twee opleidingsinstituten – Friesland College en ROC Friese Poort – fuseren en gaan verder als Firda. Vanaf 1 augustus 2023 start deze gloednieuwe mbo en gaat solide en eigentijds onderwijs bieden in Friesland en Noordelijk Flevoland. De naam Firda is afgeleid van het Zweedse woord ‘vieren’. Bij Firda wordt de verbinding gevierd met hun omgeving. 

De wereld staat nooit stil en vraagt om een constante adaptatie. Niet alleen aan de omgeving, maar ook zeker aan elkaar. Firda kijkt naar wat er nodig is in de samenleving en wat de student daarin wil en kan betekenen. 

De fusie tussen ROC Friese Poort en het Friesland College zorgt voor schaalgrootte om het verschil te maken. Zo zorgt de eenwording er bijvoorbeeld voor dat opleidingen voor schaarse beroepen, nog aangeboden kunnen worden. Firda is hét regionale kennis centrum waar kennis gedeeld, gehaald en gebracht wordt. 

Het streven van Firda is om met nieuwe energie een hand uit te reiken naar de student die wil groeien en bloeien. Om zo succesvoller, gelukkiger en gezonder te zijn. En om het leven te vieren. 

Leer jezelf het leven door
Firda biedt de mogelijkheid om meer te leren dan een vak alleen. De studenten worden verbonden met de regio om met en van elkaar te leren. De student wordt gestimuleerd open te staan voor nieuwe en andere inzichten om zo een wendbaar en weerbaar persoon te worden. 

Firda is niet alleen een opleidingsinstituut, maar een levensweg waarin er altijd ruimte blijft om door te leren en erachter te komen wat voor het individu belangrijk is; in het leven en in het vak dat uitgeoefend wordt. Want een vak leren op school zegt niets over wat de student gelukkig maakt in de praktijk. 

Vakmanschap wordt verbonden aan de gemeenschap. Kennis aan verantwoordelijkheid. Geleerde vaardigheden aan een betekenisvol bestaan. Zo slaagt de student niet alleen in het vak, maar ook in het leven.

Bekijk de video om te zien welke stappen we als Total Design hebben doorlopen tijdens dit project. Van twee losstaande colleges met eigen onderwijsaanbod tot één sterk, nieuw merk: Firda.

Firda - Video

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →