Nestlé mag naam ‘Incredible Burger’ niet meer gebruiken

Het Amerikaanse Impossible Foods spande een rechtszaak aan. De rechter in Den Haag: ‘”Incredible” en “impossible” lijken te veel op elkaar.'

Ongelofelijk wordt Sensationeel
Garden Gourmet - Nestlé

Nestlé mag de naam van zijn vegetarische ‘Incredible Burger’, de onder het merk Garden Gourmet wordt gevoerd, niet meer gebruiken. Dat heeft de rechtbank in Den Haag beslist. Het Amerikaanse Impossible Foods, dat de Europese markt op wil met zijn plantaardige ‘Impossible Burger’. Nestlé gaat in hoger beroep tegen de uitspraak. Dat meldt EVMI.

Nestlé moet op zoek naar een nieuwe burgernaam omdat de woorden ‘incredible en ‘impossible’ volgens de rechtbank visueel en fonetisch sterk op elkaar lijken. Het gevaar voor verwarring onder consumenten ligt volgens de rechter op de loer omdat het om soortgelijke producten gaat.

Advertentie
advertisement
Made from plants
Made from plants https://impossiblefoods.com/

Bewust gefrustreerd

Impossible Foods beweert dat Nestlé hun handelsmerk met opzet heeft geschonden. De Amerikaanse start-up registreerde de ‘Impossible Burger’ begin 2019 als handelsmerk in Europa. Nestlé deed eerder een poging om te praten over een mogelijke licentie om het merk te mogen gebruiken. Nestlé lanceerde zijn eigen Incredible Burger nadat de gesprekken strandden en vóórdat Impossible Foods klaar was zijn eigen burger op ons continent te lanceren. Impossible Foods spreekt van frustratie als bewuste strategie.

In de Verenigde Staten moest Nestlé de naam ook veranderen, daar werd gekozen voor ‘Awesome Burger’. In Europa wordt de Incredible Burger voorlopig omgedoopt tot ‘Sensational Burger’. Voorlopig. Want Nestlé laat het er niet bij zitten, het tekent beroep aan tegen de uitspraak.

 

Bron: EVMI

Plaats als eerste een reactie

Advertentie