Nomineer de beste marketing van Nederland voor een Dutch Marketing Award

Op 26 maart a.s. zullen in Amsterdam de Dutch Marketing Awards 2019 worden uitgereikt. Nomineren kan tot 15 januari.

Dutch Marketing Awards, winnaar Swapfiets
DMA18

Op 26 maart a.s. zullen in Amsterdam de Dutch Marketing Awards 2019 worden uitgereikt aan Nederlandse organisaties met de beste marketingprestaties. Ook worden de Marketeer of the Year én het Marketing Talent of the Year bekendgemaakt. De organisatoren roepen alle marketeers van Nederland op om voor 15 januari kandidaten voor te dragen.

De prijzen worden, evenals in voorgaande jaren, uitgereikt in zes categorieën. In januari wordt door de zes vakjury’s bekend gemaakt welke bedrijven en personen in aanmerking komen voor de opvolging van de winnaars van 2018: Swapfiets, Yoghurt Barn, Rituals, WE Fashion, Marketeer Vincent van den Boogerd (ING) en Marketing Talent Martine Boekestein (RijkZwaan). De Dutch Marketing Awards zijn een samenwerking tussen marketing-beroepsvereniging NIMA en Adformatie ondersteund door PIM.

Om in aanmerking te komen voor een nominatie, moet de betreffende organisatie of persoon een buitengewone marketingprestatie hebben geleverd die consistent onderdeel uitmaakt van de totale ondernemingsstrategie. Ook moet de prestatie als voorbeeld dienen voor het hele marketingvak en de marketingfunctie. Anders dan veel vakprijzen die reclame, campagnes of inzet van media beoordelen, draaien de Dutch Marketing Awards om marketing als geheel. De juryleden worden voornamelijk gerekruteerd uit het NIMA netwerk van Register Marketeers, die naast de marketingprestaties ook aandacht hebben voor het bedrijfsresultaat als geheel, de duurzaamheid van de strategie en de unieke waarde die de marketinginspanningen hebben geleverd.

Voorzitter van het college van Register Marketeers, Marc van Eck, en hoofdredacteur van Adformatie Susanne van Nierop zijn dit jaar voorzitter van de hoofdjury.

De belangrijkste Nederlandse brancheprijzen voor marketing worden in 2019 voor de vijfde keer uitgereikt. Het is zowel mogelijk je eigen bedrijf of organisatie voor te dragen, als een bedrijf/merk dat je bewondert vanwege zijn marketingorganisatie. Voordragen voor nominaties kan via de site www.dutchmarketingawards.nl. Daar is ook meer informatie te vinden over de criteria en jurysamenstelling. De vakjury buigt zich over alle inzendingen in de betreffende categorie. Eind januari worden de genomineerden op de hoogte gebracht en ontvangen zij uitleg over het vervolg van het juryproces.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →