Podcast van de week: Out Travel The System van Expedia

Audio agency Airborne kiest de podcast van de week. Onderscheidende audioproducties van adverteerders waar de consument naar wil luisteren.

Podcast van de week: Out Travel The System van Expedia
Expedia

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft deze week het reisadvies voor een aantal gebieden aangepast van oranje naar geel. Eindelijk kunnen we ‘Vliebiza’ weer inruilen voor het echte werk en afreizen naar verre oorden. Daarom deze week de toepasselijke podcast, Out Travel The System, van Expedia. Ondanks de coronacrisis en malaise in de reisindustrie, is de reiswebsite onverstoord verder gegaan met het maken van nieuwe afleveringen. 

Insiders guide

‘Who better to help you navigate the system, than the system itself’, is de sales-pitch van de podcast. Oftewel: Expedia weet als geen ander hoe je je weg vindt in de ondoordringbare jungle van tickets- en boekingswebsites. Die aanpak is ook het uitgangspunt voor de podcast. Een vast panel van reisexperts deelt inside tips. 

Hoe je bijvoorbeeld een kamerupgrade regelt in een hotel of hoe je zo comfortabel mogelijk een 12 uur durende reis doorkomt, zonder zware jetlag en opgezwollen voeten. En natuurlijk brengen de makers luisteraars ook op nieuwe ideeën, bijvoorbeeld reizen binnen thema’s als sport of muziek. 

Helpende hand

De parallel tussen de inhoud van de podcast en de dienstverlening van Expedia mag duidelijk zijn: dit zijn de ultieme experts die jou overal en altijd de beste deal bezorgen. De reeks is in 2019 van start gegaan en telt inmiddels 3 seizoenen, met daarbinnen 44 afleveringen. 

De podcast vermeed afgelopen periode niet de realiteit van corona. Zo leggen de makers uit wat er nog wel kon - bijvoorbeeld een staycation. Juist dat maakt de podcast sympathiek: het is niet gericht op harde conversie, maar probeert echt het gemeenschapsgevoel van reizigers onderling over te brengen. En ja, dat straalt natuurlijk slim af op het merk Expedia. 

Luister de podcast van de week hier: Out Travel The System van Expedia

Eerdere afleveringen van Podcast van de Week:

Masterclass over podcasting

Om goed uit te leggen welk ambacht er komt kijken bij het vertellen van merkverhalen in audio, ontwikkelde Airborne een masterclass over storytelling podcasts. In deze 2-delige podcast doorloopt creative director Marvin Jacobs het gehele productieproces, van research tot sounddesign. Luister de serie hier​.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie