Van webshop naar install tech bedrijf: kan dat?

50five maakt de overstap van webshop naar install tech bedrijf.

50five, in het verleden een webshop in smart home producten, heeft zich nu gevestigd als een onderneming gespecialiseerd in CO2-neutrale oplossingen. Zo levert 50five o.a. slimme verwarmingsoplossingen en laadstations. In dit artikel lees je het verhaal achter 50five en hoe het bedrijf in staat is geweest om de overstap te maken van webshop naar install tech bedrijf. Hiervoor hebben wij ook kort Egbert Hietberg geïnterviewd, de CCO van 50five.

Het roer omgooien

Jaarlijks zijn er zo’n 250.000 ondernemers die besluiten een bedrijf op te richten. Van dit hoge aantal zijn er ondernemingen die binnen aanzienbare tijd vele successen behalen, ondernemingen die – helaas – in korte tijd de deuren moeten sluiten en zijn er ondernemingen die zich verder ontwikkelen om hun beoogde doel te kunnen bereiken. Zo zijn er bijvoorbeeld bedrijven die starten met de verkoop van product X, maar na een bepaalde tijd toch besluiten het roer om te gooien.

50five is één van de bedrijven die een dergelijke overstap heeft gemaakt. Waar de focus voorheen lag op een smart home webshop, is het nu compleet verschoven naar een install tech bedrijf. Zo levert 50five nu CO2-neutrale innovatieve oplossingen voor de toekomst. Dit proces wordt intensief begeleid, van het moment van aanvraag tot aan het moment dat de installateur de werkzaamheden heeft afgerond. Dit om alle voordelen van nieuwe technologische innovaties aan te kunnen bieden.

We vroegen dhr Hietberg waarom dit besluit was genomen: “We merkten dat in de markt consumentenelektronica enorm veel concurrentie was, met name als webshop. Door het vroegtijdig opschalen naar een dienstenorganisatie konden we veel meer impact realiseren. Hoewel deze overstap van buitenaf mogelijk als groot werd ervaren, was de transitie voor ons reeds gaande. De ambitie was en is immers nog steeds het werken aan een duurzamere toekomst.”

Expertise

Deze CO2-neutrale innovatieve oplossingen hebben betrekking op e-mobility. Met behulp van slimme software en geautomatiseerde processen, is 50five in staat om zowel particulieren als zakelijke klanten te faciliteren.

50five e-mobility
Onder de naam 50five e-mobility biedt het bedrijf slimme laadoplossingen op maat aan voor diverse doelgroepen. Denk hierbij onder andere aan het leveren en installeren van laadstations, het geven van advies over laadoplossingen en het bieden van andere bijkomende services. De kracht van 50five is de samenwerking tussen mens en technologie, waarbij de klant ten allen tijde centraal staat. Services als het geven van advies, het garanderen van onderhoud, het aanbieden van een 50five GO laadpas en verschillende 50five GO laadbeheer abonnementen maken het proces voor de klant gemakkelijker.

Op de vraag ‘wat is het doel van 50five op dit moment’ zei dhr Hietberg het volgende: “Ons belangrijkste doel op het moment is onze klanten tijdig voorzien van een goede technische installatie, die toekomstproof is met alle bijkomende services.”

Zoals eerder beschreven, werkt 50five op dit moment zowel met particulieren als met bedrijven samen. Als particulier is het mogelijk om een laadstation te laten leveren en installeren, maar ook laadpalen voor bedrijven worden door 50five opgepakt. Zo heeft 50five onder andere voor organisaties als DPD en Equans laadoplossingen verzorgd, en zijn er verschillende leasemaatschappijen als Broekhuis en Arval bij het bedrijf aangesloten. Of het nu gaat om een particulier of een bedrijf, 50five wil er voor zorgen dat de behoeften van de klant centraal staan en er ten allen tijde wordt gezocht naar een oplossing op maat.

Dit sluit ook mooi aan bij wat 50five uniek maakt volgens dhr Hietberg: “Complete ontzorging maakt ons uniek. Wij gaan met onze extra diensten graag een stapje verder dan enkel installaties. Ook zijn we technologie agnostisch: stel een klant wil twee soorten elektrische vrachtwagens van verschillende merken laten laden met één DC-lader, maar bij het ene model plug je de laadkabel aan de voorkant en bij het andere model aan de zijkant. Dan gaan wij kijken hoe we dit technisch voor elkaar krijgen en dat lukt ons altijd.”

Toekomstbeeld

De verandering van een smart home webshop naar install tech bedrijf is voor de toekomst van 50five een belangrijke stap geweest. Het bedrijf is gegroeid en hoopt de komende jaren alleen maar verder uit te breiden. Op dit moment is 50five in vier landen actief, waaronder Nederland, België, Luxemburg en het Verenigd Koninkrijk.

We vroegen dhr. Hietberg hoe hij denkt dat 50five er over 5 jaar uit zou zien: “Ons primaire doel is dat we dan heel veel laadpalen in beheer willen hebben en zorgen dat de infrastructuur goed werkt. We willen dan ook een grotere rol spelen in de gehele energiehuishuiding. Hierbij houden we ‘Fit for 55’ ook in het achterhoofd als overkoepelend doel. Dit is een doelstelling gesteld door de Europese Commissie om in 2030 de broeikasgassen met 55% te verminderen ten opzichte van 1990. Het past goed bij ons bedrijf en wordt onze drijfsfeer.”

Dit is een mooie focus voor de toekomst. Het bedrijf wil met de steeds verder groeiende laadinfrastructuur een bijdrage leveren aan de doelstelling ‘Fit for 55’. Met een goedwerkende laadinfrastructuur draagt het bedrijf niet alleen bij aan CO2 reductie, maar ontzorgt 50five de klant, want uiteindelijk genieten zij van werkende laadpalen door heel de Benelux. Om de klanten, zowel particulieren als bedrijven, steeds beter van dienst te kunnen zijn, blijft 50five innoveren. “We help you take charge of tomorrow”

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →