Marketing Technology

Eva Jinek gaat zelf tijdelijk haar vernieuwde chatbot vervangen

Redactie | 7 augustus 2017, 10:02

De presentatrice zal prangende vragen van haar fans beantwoorden.

Eva Jinek zal op dinsdag 8 augustus even de taken van haar chatbot overnemen. Ze zal dan zelf vragen beantwoorden van haar fans ter gelegenheid van haar vernieuwde chatbot. Dit is live te volgen via Facebook. In januari lanceerde Jinek haar nieuwe journalistieke platform en Messengerchatbot. Het platform trekt elke maand een half miljoen unieke bezoekers.

Met de ervaringen van de eerste maanden is de Eva-chatbot in samenwerking met Greenberry en NoProtocol nog meer aangescherpt. Via de nieuwe chatbot ontvangen abonnees artikelen, foto’s en spraakmakende items op basis van persoonlijke behoefte. Dit sluit aan bij hedendaags mediagebruik, bijvoorbeeld het kijken van snippets in plaats van een hele uitzending.

De eerste maanden van de chatbot dienden als periode om het publiek te leren kennen. Het 'conversational design' van het platform is aangepast op basis van de ervaringen uit deze periode. De gebruiker kan nu aangeven wanneer berichten het liefst worden ontvangen. Ook kan de chatbot de gebruiker meer vertellen over geplaatste artikelen zonder dat de gebruiker de website hoeft te bezoeken. 

Vanaf 12:30 uur beantwoordt Jinek vragen tijdens een live sessie op Facebook, via de nieuwe Eva-chatbot op Facebook Messenger.

Over de auteur

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Eva Jinek

Meer in channel Marketing Technology

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs