door De Persgroep, partner | 22 januari 2018, 15:30 in Media
NOM Mediamerken ADR Nieuwsmedia Ad

Bakens van betrouwbaarheid in een zee van nepnieuws

De Persgroep, partner | 22 januari 2018, 15:30

Print is nog lang niet dood en in deze tijden van nepnieuws en copy-pastewebsites zijn nieuwsmerken bakens van betrouwbaarheid. Die conclusie trekt directeur corporate sales Lauren van der Heijden uit het NOM Mediamerken 2017 onderzoek.

Dat de combinatie print en digitaal buitengewoon effectief blijkt en nu nog duidelijker is dat de Persgroep een grote bijdrage kan leveren aan het realiseren van campagnedoelstellingen van adverteerders, vindt directeur corporate sales Lauren van der Heijden de belangrijkste eyeopeners van het NOM Mediamerken onderzoek 2017.
In het onderzoek werden voor het eerst de bereiksgegevens van de NOM Print Monitor en NOBO (Nederland Online Bereiks Onderzoek) geïntegreerd in één bestand.
Van der Heijden: ‘Daardoor hebben we een goed beeld van het gecombineerde bereik van 45 nieuwsmediamerken die hun content zowel op papier als digitaal verspreiden. Bij de Persgroep blijkt de overlap tussen print en digitaal maar 12 procent te bedragen: het zijn dus echt verschillende groepen mensen die de krant op papier lezen en die het nieuws digitaal tot zich nemen. Dat betekent dat je significant meer netto bereik realiseert wanneer je zowel onze papieren als onze digitale nieuwsmerken inzet.’

als het grootste Nederlandse mediahuis, met 3 plaatsen in de top 5 voor ADR Nieuwsmedia (op 1), AD (op 2) en de Volkskrant (op 5). Dagelijks bereikt de Persgroep 36 procent van alle Nederlanders, dat zijn 5,2 miljoen mensen.

Reuze mooi, maar is dit over een paar jaar nog wel relevant? Video heeft volgens velen immers de toekomst?

Van der Heijden: ‘Video gaat zeker een grote rol spelen bij onze online activiteiten, omdat consumenten dat erg waarderen en omdat daar hun aandacht naar uit gaat. Het geeft ons de kans om bijvoorbeeld met AD steeds meer te gaan bieden op het terrein van entertainment en inspiratie, zoals je ziet in het Koken & Eten domein. Tegelijk zien we dat veel mensen hun papieren krant in het weekend nog steeds enorm waarderen. Print is nog lang niet dood. Dat blijkt ook heel duidelijk uit het onderzoek.’

Noem nog eens wat overtuigende cijfers?

‘AD bereikt 2,3 miljoen mensen per dag en is daarmee groter dan Nu.nl, dat dagelijks door 2 miljoen mensen wordt bezocht. ADR Nieuwsmedia bereikt dagelijks 2 miljoen vrouwen, De Telegraaf 1 miljoen. De Persgroep als geheel bereikt dagelijks 2,7 miljoen mannen, waar De Telegraaf en Metro samen 1,9 miljoen mannen per dag bereiken. En wat ons ook verraste is dat de Volkskrant meer mensen bereikt in de doelgroep AB-1, dan NRC Handelsblad: 683.000 mensen om precies te zijn, tegen 433.000 in de doelgroep AB-1 bij NRC.’

Wat is je verklaring?

‘Nieuws is tegenwoordig overal en je kunt het krijgen van wie je het maar wilt horen, maar wat nu bevestigd wordt is dat onze nieuwsmerken bakens van betrouwbaarheid zijn in deze tijden van nepnieuws en copy-pastewebsites. Ik zie dit als een groot compliment voor onze meer dan 1500 journalisten.’

Is Facebook niet een enorme concurrent?

‘Onze redacties delen selectief content uit onze kranten via Facebook en gebruiken deze content als visitekaartjes van onze merken. Zo vinden we nieuwe lezers die we vaak ook converteren naar nieuwe abonnees.’

Wat kan en moet er beter, waar werken jullie aan?
‘Op digitaal gebied kunnen we onszelf echt nog verbeteren voor onze lezers. Neem de pdf van de Volkskrant die we nu naar onze lezers sturen; dat is echt niet meer voldoende. Daarom komen we dit jaar met een digitaal product van de Volkskrant dat state of the art zal zijn en echt een nieuwe lezerservaring zal bieden.’

Lauren van der Heijden

Reacties op dit artikel (1)

Comment author avatar
Avatar

Henk Douven

(12 februari 2018, 2:21)
Dit is geen nepnieuws !!
Wat zou ik graag carnaval gevierd hebben, maar dankzij de pijn als gevolg van het elkerliek ziekenhuis blijf ik toch maar met tranen in mijn ogen thuis.
-------------------------------------

Asten, 12-02-2018, Zeer en zeer triest !! Over het elkerliek ziekenhuis in Helmond.
Op 2 mei 2017 Ben ik ( Henk Douven tel. 06-250.622.22) met spoed naar een arts in het elkerliek ziekenhuis gegaan met een inwendige bloeding en hevige pijn en werd door deze arts niet geholpen!! Later naar een andere arts in het elkerliek ziekenhuis gegaan met nog ernstigere inwendige bloedingen en hevige pijn en werd weer naar huis gestuurd zonder hulp !
---------------------------------------
Dit heeft zich herhaalt tot meer als 10 keer naar het elkerliek te gaan en ik heb gesmeekt om mij te helpen,maar nee, gewoon naar huis gestuurd zonder maar iets te doen.
--------------------------------------
Dit heeft zich voortgezet tot in de nacht van 15 op 16 oktober en ben toen met deze inwendige bloedingen en ondraaglijke pijn met loeiende sirene met de ziekenwagen naar het ziekenhuis MMC in Veldhoven gebracht en kreeg daar het verschrikkelijke te horen dat ik geen 10 minuten later had moeten komen en ik dan was overleden.
------------------------------------

Gelukkig hebben ze mij daar na een tijd opgenomen te zijn geweest wel geholpen ,maar zit nu met de gevolgschade wat betekent dat ik om hat half uur het nog uitschreeuw van de pijn als gevolg niet te zijn geholpen in het Elkerliek ziekenhuis.
------------------------------------
Ik heb hierdoor het elkerliekziekenhuis aansprakelijk gestelt na ik geen een reactie heb gekregen, en geen contact meer kan krijgen ,niet van de artsen en niet van de directie, het volgende gebeurde mij wel en is niet te geloven ,,, IK HEB HIERDOOR NU ONTZEGGING VAN DE TOEGANG VAN IEDER GEBOUW DAT MET HET ELKERLIEK TE MAKEN HEEFT. Dit met het "artikel nummer 138" van het Wetboek van Strafrecht. Tijdens dit schrijven zit ik hier met tranen in mijn ogen van verdriet en pijn en mijn vraag aan ieder is dan ook , wie wil mij helpen? Ik zou erg geholpen zijn als ik zou weten dat dit een ander niet ook zou overkomen met artsen van het elkerliek ziekenhuis die ook dit nog steeds een ander ook kunnen aandoen.
-------------------------------------------
Wie wil mij helpen om dit op **Facebook te delen** ,met de hoop dat er niet meer slachtoffers komen ! Alvast bedankt.
Met vriendelijke groeten,
Henk Douven.

Dit is een bijdrage van

De Persgroep

Partner

Meer van deze partner