ANP Business lanceert ANP Connect als hét platform voor pr en communicatie

Commercieel directeur Jessica van der Waal vertelt waarom ANP Business juist nu met het platform komt.

ANP Business helpt bedrijven en instellingen om hun communicatie met media te organiseren. Met de komst van ANP Connect kan dat nu nog eenvoudiger en gerichter. Gebruikers van het nieuwe pr-platform kunnen onbeperkt persberichten en expertquotes naar media versturen, via de kanalen van het ANP. Commercieel directeur Jessica van der Waal vertelt waarom ANP Business juist nu met het platform komt.

ANP Connect vervangt het oude platform, de NieuwsManager. Commercieel directeur Jessica van der Waal: “We hebben jarenlang dankbaar gebruikgemaakt van de NieuwsManager. Een zeer stabiel platform, waarbij we vooral veel focus hadden op de backend en de kwaliteit van de database. Maar expertise van de frontend hadden we niet voldoende en het bleek lastig om knopen door te hakken over het ‘jasje’ en het gebruiksgemak.”

Afbeelding
Portret van Jessica van der Waal.

Meer dan een nieuw jasje

Maar daar is verandering in gekomen toen ANP in 2021 het datapersbureau LocalFocus overnam. "Toen kregen we er een bak aan ervaring bij op het gebied van productontwikkeling. Een getalenteerd team dat met name expertise heeft op frontend en gebruikersinterface." ANP Connect is volledig door de developers van het ANP gemaakt. Verbeteringen zijn onder andere een betere interface, uitgebreide journalistenprofielen, de mogelijkheid om expertquotes te versturen en meer mogelijkheden voor advies en ondersteuning.

Het prijsmodel is ook een grote verbetering van het nieuwe platform, waarbij gebruikers onbeperkt kunnen versturen. Daarnaast blijft er ook de optie om berichten te sturen op eenmalige basis. De NieuwsManager wordt uitgefaseerd.

Via ANP-kanalen versturen

ANP biedt al decennialang de mogelijkheid om persberichten te sturen. De redactie van het ANP communiceert rechtstreeks met nieuwsredacties in Nederland en tussen die constante stroom van journalistiek nieuws worden berichten van derden meegenomen. Uiteraard onder inhoudelijke verantwoordelijkheid van de afzender en los van de ANP-redactie. 

Jessica licht toe: “De onafhankelijkheid en objectiviteit van de ANP-redactie is ons grootste goed. Bij alles wat we doen en maken hebben we de rol van de redactie voor journalistiek Nederland voor ogen. De grens tussen commercie en redactie is voor ons heilig.”

Door deze positie als spin in het web van de nieuwsmedia is ANP Connect in staat om een groot bereik te realiseren onder journalisten. De ervaring van het Connect-team in de mediawereld zorgt ervoor dat klanten ook kunnen aankloppen voor gedegen advies.

Verbeteringen zijn onder andere een betere interface, uitgebreide journalistenprofielen, de mogelijkheid om expertquotes te versturen en meer mogelijkheden voor advies en ondersteuning.

Van ANP Pers Support naar ANP Business

Jessica is sinds het begin van 2023 commercieel directeur van het ANP. “Inmiddels ben ik negen jaar werkzaam bij het ANP. Eerst werkte ik specifiek bij ANP Pers Support (APS). De laatste drie jaar was ik eindverantwoordelijk voor die joint venture, waarbij we nationaal en internationaal persberichten stuurden voor organisaties.”

APS is nu overgenomen door ANP. Alle diensten vallen onder het label ANP Business. “Met andere woorden: ANP Pers Support bestaat als naam niet meer. Maar we maken wel nog dankbaar gebruik van de ervaring die we de afgelopen dertig jaar hebben opgebouwd,” legt Jessica uit.

Gratis persbericht

Vanaf 12 september is het platform te gebruiken en gratis te proberen. Alle informatie staat op een nieuwe website en de campagne wordt afgetrapt met een actie: tot 7 november kunnen geïnteresseerde professionals een gratis persbericht claimen ter waarde van € 250 euro.

Meer informatie via connect.anp.nl.

Het gratis persbericht is te claimen via anp.nl/connect.

Een beeld van een laptop met daarin een screenshot van de ANP Connect-website.
De website van ANP Connect.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →