Fairphone Easy: huur een smartphone en lever hem na afloop in voor hergebruik of recycling

Maak kennis met het duurzame servicemodel van het Nederlandse Fairphone Easy.

Je smartphone huren in plaats van kopen, gratis reparaties, korting bij langdurig gebruik en je toestel aan het eind van de rit weer inleveren bij de fabrikant voor recycling. Dat is het duurzame servicemodel van het Nederlandse Fairphone Easy.

Tegenwoordig kun je bijna alles leasen of huren voor een vast bedrag per maand. Denk bijvoorbeeld aan een auto, een cv-ketel en zelfs een fiets. Nu is het ook mogelijk voor een Fairphone. Zo heb je een duurzame telefoon voor een vast bedrag per maand. Maar hoe lanceer je zo’n nieuwe service aan een jonge doelgroep waarbij de smartphone het belangrijkste bezit is?

Doelstelling

Voor Fairphone heeft PR- en communicatiebureau Coopr een PR- en influencer marketing aanpak gecreëerd waar zorgeloos gemak, gebruiksvriendelijkheid en levensduur als een mantra in iedere stap worden doorvertaald. Met deze aanpak hebben we ons gericht op een jongere doelgroep tussen de 18 en 35 jaar oud.

Inzicht

Met de lancering van Fairphone Easy wordt ingespeeld op de behoeften van een nieuwe generatie smartphone gebruiker: één die geen eigen smartphone meer hoeft te bezitten, één die nooit meer rondloopt met een kapotte telefoon of een lege accu, één die een duurzaam statement maakt door een telefoon te lenen, en zich nooit meer zorgen hoeft te maken over de levensduur van haar smartphone. Met Fairphone Easy is alles geregeld voor een vast bedrag per maand. Hier hebben we onze PR- en influencer marketing aanpak omheen gebouwd.

Fairphone easy

Aanpak

Voortbouwend op de nieuwe type telefoongebruiker, hebben we een onderzoek uitgevoerd over het smartphonegebruik van 1.000 Nederlanders tussen de 18 en 35 jaar en in hoeverre zij openstaan voor het maken van duurzame keuzes als het gaat om hun smartphone. Het onderzoek toonde aan dat 1 op de 3 Nederlanders smartphones wil lenen en langer gebruiken om de milieu-impact te verminderen. Dit, en andere resultaten, vormde de basis van onze persbenadering rondom de lancering van Fairphone Easy en diende als nieuwswaardige conversatiestarter.

Om een jongere generatie te bereiken hebben we samenwerkingen opgezet met duurzame influencers Marije, The Greenlist en Jessie van Het Zero Waste Project. Zij werden uitgedaagd om in hun Instagram content het gemak van de service te benadrukken en tegelijkertijd de USP’s van Fairphone op een herkenbare, luchtige en grappige manier onder de aandacht te brengen.

 

Fairphone easy

Resultaat

Gedurende de afgelopen maanden hebben we 18 clippings behaald, onder andere in WANT, Tweakers, Androidworld, Girlscene en Manify. Bij elkaar bracht dit een article reach van ruim 260.000. De samenwerking met influencers leverde maar liefst 115.000 impressies, 860 engagements en 153 clicks op.

Coopr, onderdeel van Candid, is een crossover communicatiebureau met Public Relations en Content Marketing in het hart. Het is onze ambitie om communicatievraagstukken op een creatieve, effectieve en geïntegreerde wijze voor onze opdrachtgevers op te lossen. 


Candid verenigt de creatieve en strategische kracht van onder meer de mediabureaus STROOM en M2Media de digitale bureaus Online Company, Havana Harbor en Positive, de social media expert Daily Dialogues en het reclamebureau Creature. Daarnaast hebben brand identity specialist Millford, PR- en communicatiebureau Coopr en brand innovatie & transformation bureau Brand Potential zich bij ons gevoegd. De bureaus van Candid leveren marketing- en communicatieoplossingen die door data zijn geïnspireerd, door techniek worden ondersteund en door creativiteit worden gedreven. Maar die bovenal groei realiseren voor onze klanten.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →