Hoofd Communicatie Boeing treedt af vanwege opiniestuk van 33 jaar oud

Na klacht over het artikel, waarin hij betoogt dat vrouwen beter niet aan militaire strijd kunnen deelnemen,

Neil Golightly

De man die de leiding gaf aan de communicatie van Boeing, Niel Golightly, heeft ontslag genomen na een klacht van een werknemer over een artikel van 33 jaar geleden waarin hij schreef dat vrouwen beter niet in de militaire strijd konden meedoen.

Golightly was destijds piloot in de Marine. In een verklaring op de site van Boeing schrijft hij dat zijn betoog als 29-jarige Marinepiloot in de Koude Oorlog beschamend fout en beledigend was.

Golightly: ‘De dialoog die op de publicatie van 33 jaar geleden volgde opende snel mijn ogen en veranderde voorgoed mijn mening, en vormden de principes van eerlijkheid, inclusie, respect en diversiteit die me in mijn professionele leven leidend zijn geweest.’

Hoewel het artikel niet weerspiegelt wie hij is, aldus Golightly, heeft hij toch besloten af te treden in het belang van het bedrijf.

David Calhoun, president en ceo, vertelt dat hij en Golightly uitgebreid over het artikel hebben gesproken en over de implicaties voor zijn rol als hoofdwoordvoerder van het bedrijf: ‘Ik heb veel respect voor Niel omdat hij aftrad in het belang van het bedrijf. Ik dank hem voor zijn bijdragen aan de Boeing Company, die zelfs in korte tijd aanzienlijk zijn geweest. 

Calhoun brandt zijn vingers verder niet aan de kwestie en geeft geen inhoudelijk oordeel over het opstappen. Wel wil hij ‘de niet-aflatende inzet van ons bedrijf voor diversiteit en inclusie in al zijn dimensies benadrukken’.

Boeing moet nu voor de vierde keer in drie jaar op zoek naar een nieuw hoofd Communicatie.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie