Track & Trace: Jessica Turangan

Er is bijna niets zo persoonlijk als muziek. In deze serie nemen we een kijkje in de platenkasten van het Amp.Amsterdam team.

Er is bijna niets zo persoonlijk als muziek. Eén kijkje in een platenkast en je weet wie iemand is. Bij het team van Amp.Amsterdam // The Sonic Branding Company stroomt muziek door de aderen. Dus hoe leer je ons beter kennen, dan door een blik in onze digitale platenkasten? In deze twaalfde editie praten we met Jessica Turangan, Office Manager bij Amp.Amsterdam. Afkomstig uit de corporate wereld ging er een wereld open toen ze bij Amp.Amsterdam kwam werken. Dat komt goed uit, want als globetrotter ontdekt ze graag nieuwe werelden zonder te vergeten waar ze zelf vandaan komt. Ze is iemand die graag op muziek danst en sport, maar ook veel kracht en inspiratie uit teksten haalt. Ook houdt ze van spontane activiteiten te ondernemen door bijvoorbeeld in haar eentje naar een concert te gaan.

 

 

“Ik heb een tijd in de corporate wereld gewerkt, waar het strak en formeel was. Bij Amp.Amsterdam is alles veel vrijer, mensen zijn goed zoals ze zijn en kunnen zichzelf zijn. Door mijn werk hier doe ik heel veel verschillende dingen. Zo spreek ik bijvoorbeeld veel met collega’s, natuurlijk ook over muziek. Daardoor ben ik anders naar muziek gaan luisteren. Muziek is hier part of a lifestyle en daarmee maken we mensen blij, want muziek is universeel en voor veel mensen belangrijk. Sommige collega’s houden van klassieke muziek. Daardoor ben ik met een ander oor gaan luisteren. Ik wil nu bijvoorbeeld een keer naar de opera, een muzieksoort waar ik niet mee ben opgegroeid.”

 

“Als kind zat ik op streetdance, daar is mijn liefde voor R&B en hiphop ontstaan. De UK-garage en 2-step staat voor mijn tienertijd. Ik ging met oudere vrienden om en ging veel uit, want ik houd van dansen. De Maassilo, Speedfreax, Now & Wow…dat waren de good old days. Nog steeds draai ik het veel, vooral tijdens het sporten. Het hypet mij op. Muziek beïnvloedt mijn mood. Dat kan ook door teksten. Daar luister ik altijd naar en kan er veel uit halen. Als ik mij wat minder voel dan haalt Jennifer Lopez met Feelin’ So Good mij uit de put. Je hoeft niet altijd met iemand te praten om je beter te voelen of je op te peppen, je kunt ook een gesprek met jezelf te voeren via de artiest. Als kind had ik dat al met de muziek van Britney Spears. De muren van mijn kinderkamer waren bedekt met haar posters en ik was over de moon happy dat ik naar haar concert in het Gelredome mocht. Toen ze opkwam barstte ik van blijdschap in tranen uit. Die herinnering gaat nooit meer weg. Tegenwoordig kan ik mij goed vinden in de feministische teksten van Beyoncé. Een van mijn mooiste muziekherinneringen is dat ik tijdens mijn werk bij de Deutsche Bank uit het raam keek en allemaal mensen zag staan. Wat bleek: Beyoncé trad die avond op in de Arena en deze fans stonden al in de rij voor het concert. Ik heb toen nog een kaartje weten te regelen en ben na mijn werk in mijn eentje naar het optreden gegaan. Dat vond ik spannend maar achteraf best stoer, zo alleen naar een concert.”

-

“In mijn Indonesische opvoeding werd niet over alles gesproken. Waar niet over werd gepraat, werd met muziek uitgedrukt. Muziek is dan ook the rhythm to my soul. ’s Morgens werd ik vaak wakker door gamelan, de traditionele muziek uit Indonesië. En, als gelovig gezin, was op zondag gospelmuziek onze wekker. Ik put nog steeds kracht uit worshipmuziek. Net als uit reizen. Doordat mijn vader bij de KLM werkte, kon ik tegen een gereduceerd tarief vliegen. Dat heb ik tot mijn drieëntwintigste compleet uitgespeeld. Niet alleen om op bezoek te gaan bij familie in Noorwegen en Indonesië, maar ook naar andere landen. Can’t Hold Us van Macklemore & Ryan Lewis is voor mij echt een liedje dat staat voor aankomen in een nieuw land. Ik houd ervan om andere culturen te leren kennen en kom altijd opgeladen terug van een reis. Bali is mijn tweede thuis. Ik ben een druk mens en ben altijd iets aan het doen. Daar heb ik niet het idee dat ik iets moet. Ik besef dat ik veel heb om dankbaar voor te zijn, dat vergeet ik hier soms in mijn fast paced life.”

 

Beluister al Jessica's favoriete nummers:

Overons

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →