Tracks & Sync Of The Month met Dominic Fike, Surfaces en Bruno Major

In samenwerking met Universal Music Group deelt Amp.Amsterdam // The Sonic Branding Company iedere maand een selectie van nieuwe muziek.

Aan het begin van iedere maand werpen wij een (terug)blik op een aantal sync-friendly songs die de maand ervoor verschenen dan wel gesynct zijn. Sit back, relax & luister (of kijk) naar onze Tracks of the Month!

Song: (There is) Always Something There To Remind Me
Artist: Lou Johnson
Writer: Burt Bacharach
Startdatum: 22 mei 2023

Een koppel dat uit elkaar gaat, wordt dankzij Amazon Prime steeds aan elkaar herinnerd. De Burt Bacharach klassieker uit 1964, gezongen door Lou Johnson: ‘(There Is) Always Something There To Remind Me’, past bijzonder goed bij deze commercial. De Amerikaanse componist Bacharach is verantwoordelijk voor honderden hits uit de jaren ‘50 (o.a. ‘I Say A Little Prayer’ van Aretha Franklin,’Walk on By’ van Dionne Warwick). Zijn specialiteit was het schrijven voor films en musicals, hij heeft hier meerdere Grammy’s en Academy Awards voor gewonnen.

Dominic Fike - Ant Pile

Deze Amerikaanse singer-songwriter heeft een bijzonder verhaal: hij haalde vanuit de gevangenis een platencontract ter waarde 4 miljoen dollar binnen. Hij bracht zijn eerste EP ‘Don’t Forget About Me, Demos’ uit op SoundCloud terwijl hij in de gevangenis zat, en dit werd een grote hit. De single ‘3 Nights’ heeft inmiddels meer dan 800 miljoen streams op Spotify.

Sindsdien is hij alleen nog maar bekender geworden: een hoofdrol in de serie Euphoria, samenwerkingen met Justin Bieber en Paul McCartney en een van de gezichten van Calvin KleinZijn nieuwe track ‘Ant Pile’ is de tweede single van zijn aankomende album ‘Sunburn’. Het album is geïnspireerd door Fike’s jeugd in Florida.

Kernwoorden: energiek, alt-rock, uptempo 

Surfaces - Real Estate

Ook het duo Surfaces had een bijzondere start van hun carrière. Ze hebben elkaar namelijk ontmoet via SoundCloud. Forrest Frank en Colin Padalecki luisterden elkaars muziek op SoundCloud, en toen ze erachter kwamen dat ze dichtbij elkaar studeerden, besloten ze af te spreken en samen muziek te maken. Toen ze elkaar voor het eerst ontmoetten, leken de twee voorbestemd om samen muziek te maken. Ze hebben een unieke sound met invloeden van veel verschillende genres waaronder pop, jazz, soul en R&B. Zelf omschrijven ze hun muziek als vredig, kalm, zonnig en golvend. Dit is zeker terug te horen in hun nieuwe single ‘Real Estate’. 

Sinds hun 2017 doorbraak single ‘Sunday Best’, zijn ze steeds vaker te horen in de wereld van sync. Zo was de track met Tai Verdes genaamd ‘Sheesh!’ te horen in een Pizza Hut reclame. Ook in de tv-series Ted Lasso, A Million Little Things, New Amsterdam en Legacies is het duo te horen. 

Kernwoorden: feel-good, laid back, pop

Bruno Major - Columbo

Toen de Britse singer-songwriter naar Los Angeles vertrok in 2020, huurde hij een vintage 1978 Mercedes 380 SL die hij ‘Columbo’ noemde. Helaas kwam zijn geliefde auto abrupt aan zijn einde toen Bruno in een verkeersongeluk terechtkwam. Hier ontstond het idee voor het titelnummer van zijn nieuwe album. Geluk bij een ongeluk dus!

In 2021 scoorde Bruno Major de ultieme sync: zijn track was te horen in een Super Bowl commercial voor Alexa.

Kernwoorden: acoustic, soothing, soulful 

Hannah Mae - Zonder

Hannah brak door met haar lied ‘Back To You’ in 2019. Ze schreef mee aan het nummer voor een PLUS (supermarkt) reclame tijdens een writing camp van Amp.Amsterdam, aan de hand van een briefing van de klant. Het nummer is meer dan 17 miljoen keer beluisterd op Spotify en staat in populaire afspeellijsten waaronder ‘Easy on Friday’. 

Na een recente nummer-1 hit in Vlaanderen samen met Belgische zanger Metejoor, bracht Hannah afgelopen maand haar nieuwste single ‘Zonder’ uit. Een up-tempo nummer over een breakup.

Kernwoorden: uptempo, catchy, breakup 

Overons

Iedere week een selectie van 6 nieuwe tracks in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de Amp.Amsterdam Tracks Of The Week mailing. Op zoek naar muziek voor je commercial of film? Neem dan eens een kijkje in UMPG Songs, de database van Universal Music Group.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →