Tweakers, al 25 jaar hét techplatform van Nederland!

Tweakers, het techplatform bestaat 25 jaar! Naast het vieren van dit jubileum staat het platform ook stil bij 25 jaar techontwikkeling.

Tweakers, hét interactieve techplatform in de Nederlandse taal, bestaat 25 jaar. Naast het vieren van dit jubileum staat het platform vanaf maandag 25 september een hele week stil bij 25 jaar techontwikkeling.

“Dan begin ik zelf een forum”

Op 30 september bestaat Tweakers 25 jaar. Femme Taken, oprichter van Tweakers, was in 1998 fanatiek op het forum Webwereld en postte topics die veelal zonder aanleiding werden gesloten. “Ik werd daar boos om en dacht: ik begin zelf wel een forum’’, aldus Femme. Dit was de start van World of Tweaking, de voorloper van het huidige platform. World of Tweaking bestond uit veel elementen die we kennen van het huidige platform: het forum, nieuws, reviews en een prijsvergelijker.

Een actieve techcommunity

Inmiddels is Tweakers het grootste Nederlandstalige, interactieve techplatform. Het telt honderdduizenden geregistreerde communityleden, bijna honderd vrijwillige moderators en dertig redacteuren, onder wie reviewers, nieuwsredacteuren en testers. Maandelijks bereikt Tweakers miljoenen gebruikers en biedt het een thuis voor alle techliefhebbers, jong en oud. Tweakers biedt altijd het laatste technieuws, en onafhankelijke en volledige techreviews van producten, getest door het eigen testlab.

Terugblik op 25 jaar tech

Naast het vieren van het jubileum blikt Tweakers terug op 25 jaar techontwikkeling, zoals die van de smartphone en de gameconsole.

Toen Femme Tweakers oprichtte, gebruikten we telefoons nog puur om te bellen en sms'en, was Snake wat we verstonden onder gaming, werd de term ’smartphone’ nog lang niet gebruikt en waren uitklapbare telefoons in opkomst. Tegenwoordig is bellen op je smartphone bijzaak, maar staan we door middel van talloze apps 24 uur per dag in verbinding met wie we maar willen, is de telefoon het meestgebruikte apparaat voor video, shopping of gaming en is de terugkeer van de uitklapbare telefoon een van de recente vernieuwingen. In die 25 jaar is er op het gebied van smartphones dus ontzettend veel én tegelijk verrassend weinig veranderd.

Gaming is steeds meer mainstream geworden en gameconsoles hebben daar flink aan bijgedragen. Elke generatie weer is de hardware van spelcomputers een balans tussen prijs en prestaties. Games zijn grafisch steeds indrukwekkender geworden, en waar je vroeger met een, twee of drie anderen vanaf de bank samenspeelde, gaat dat nu natuurlijk online met wie ook maar mee wil doen.

Een week feest

Een hele week viert Tweakers feest met de trouwe communityleden en bezoekers. Zo brengt het een limited edition-shirt uit met het nostalgische Henk-logo, wordt er korting gegeven op veel techproducten en de Tweakers-merchandise, en kunnen er unieke prijzen gewonnen worden met ‘Raad het techgeluid’ in de Tweakers Podcast. Daarnaast nemen twee redacteuren het tegen elkaar op tijdens een ‘Pc-build-off’. Zij bouwen een pc die 25 jaar geleden state of the art was naast een moderne pc. Volgers kunnen de moderne pc ook als prijs winnen.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →