Trends en ontwikkelingen op het gebied van online video

De wereld van video advertising is volop in beweging

De trends en nieuwe technieken op gebied van video vliegen ons om de oren. Denk bijvoorbeeld aan de inzet van AI en VR binnen video en termen als “programmatic guaranteed” en “dynamic targeting” zien we steeds vaker voorbij komen. Uiteraard doen we er als marketeer alles aan om op de hoogte te blijven van deze nieuwste ontwikkelingen. Ook daarom is het belangrijk om op het gebied van video samen te werken met partners die helemaal thuis zijn in de laatste technologie en mogelijkheden. Wanneer je een partner kiest om mee samen te werken zorg er dan voor dat je elkaar goed aanvult en gebruik maakt van ieder zijn expertise en netwerk. Dit is een trend welke we het afgelopen jaar veel hebben gezien en naar verwachting ook in 2019 vaker gaan zien binnen het Nederlandse medialandschap.   

Combineren van specialismen

“Een mooi voorbeeld is een partnership tussen drie partijen met elk een eigen specialiteit op het gebied van video,” vertelt Erik Dubbeldeman, mede-eigenaar van Streamads die recent een samenwerking aangegaan is met Blue Billywig en Freewheel, enthousiast. Blue Billywig levert een innovatieve video player,
FreeWheel de techniek om de video advertenties realtime uit te leveren en Streamads heeft de expertise en het netwerk van klanten binnen hun specialiteit
outstream video.

Toffe dingen

Blue Billywig is een topper in interactieve video. Hun video player biedt veel interactieve mogelijkheden en heeft innovatieve formats voor zowel desktop en tablet als mobiel. “Dit is echt een onderscheidende oplossing waarmee we veel toffe dingen kunnen doen voor onze klanten,” zegt Dubbeldeman.

Freewheel levert de techniek waarmee Streamads hun beschikbare advertentieruimtes real time kan aanbieden aan adverteerders en mediabureaus. Dubbeldeman: “we gebruiken hun adserver en de innovatieve SSP-oplossing voor de automatische verkoop van onze inventory.”
 

Goede combinatie

Uiteraard is Dubbeldeman zeer te spreken over deze nieuwe samenwerking: “De specialisaties van Blue Billywig en Freewheel vullen onze kennis perfect aan. Samen kunnen we onze klanten, zowel aan de supply als de demand kant, nog beter van dienst zijn. Uitgevers binnen de Benelux profiteren zo van een unieke technologische oplossing in combinatie met kwalitatief demand.”

Kevin Fox van Blue Billywig reageert:

“We zijn erg trots op onze samenwerking met Streamads, zij zijn al jarenlang marktleider in Nederland op het gebied van outstream video. De expertise van Streamads gecombineerd met de nieuwste player technologie en interactieve ads studio van Blue Billywig levert een gouden combinatie op. Deze samenwerking creëert een markt van het hoogste niveau, waar zowel adverteerders als publishers de hoogste omzet van video advertenties kunnen realiseren.”

Reacties:

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.