Ontbijtmerk Holie start petitie voor suikertaks op ontbijtgranen

Holie munt de term ‘sluipsuikers’ om de grote merken te bewegen suiker uit hun producten te halen.

Stop sluipsuikers

Holie, het ‘do-good-ontbijtmerk’ dat muesli’s, granola’s en andere ontbijtgranen met geen of bijna geen suiker op de markt heeft gebracht, zegt de strijd te willen aangaan tegen een ‘ongezonde start van de dag’ door een petitie te beginnen die moet leiden tot een belasting op teveel suiker in ontbijtgranen. Die taks zou moeten gelden voor producten met meer dan 5 gram suiker per 100 gram product.

Holie | Stop Sluipsuikers

14,2 gram suiker

‘Meer dan de helft van de Nederlanders is te zwaar en het feit dat we wekelijks 99 suikerklontjes aan toegevoegde suikers binnenkrijgen, helpt niet mee. Wij vinden dat de grote ontbijtmerken onderdeel van het probleem zijn. Zij verstoppen suiker in hun producten onder schuilnamen als honing en glucose, terwijl ze zich via claims wel gezond voordoen. Zo zit er in een krokante muesli op het schap gemiddeld 14,2 gram suiker.’

De gezondheidsgevolgen zijn volgens Holie enorm. ‘Teveel suiker leidt tot diabetes (type 2), hartziekten, overgewicht en obesitas. Die laatste twee kosten Nederland ruim 79 miljard euro per jaar.

Stop sluipsuikers

De ondernemers achter Holie, Valentijn van Santvoort en Merick Schoute, laten de petitie samenvallen met de 20e editie van het Nationaal Schoolontbijt, waar Holie partner van is. Hierin voorziet Holie 400.000 kinderen van gratis ontbijt. De petitie kan getekend worden op www.stopsluipsuikers.nu.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie