Multiscope: ook cijfers weblogs

Online onderzoeksbureau Multiscope heeft haar website bereiksmetingsysteem Visiscan uitgebreid. Het betekent extra maandelijkse bezoekcijfers van circa 500 Nederlandse websites en een maandelijkse top 20 van Nederlandse weblogs.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Op wekelijkse en maandelijkse basis rapporteert Multiscope Visiscan ranglijsten van Nederlandse websites. Naast een algemene top 250 waarin alle Nederlandse websites meelopen, worden de websites ook gecategoriseerd. Hierdoor is het mogelijk om gelijksoortige sites te vergelijken.

De uitbreiding is een logisch gevolg van het feit dat er in nagenoeg iedere categorie voldoende grote websites zijn om betrouwbare schattingen te kunnen maken voor het website bezoek. Daarnaast signaleerde Multiscope bij zijn klanten de behoefte aan een diepgaander marktoverzicht.

Nederlandse weblogs werden tot nu toe door Multiscope nog gerapporteerd onder de categorie 'Nieuws - divers'. Door de sterke groei van het aantal weblogs en het maandelijkse bezoek dat zij trekken, overvleugelden de weblogs in de afgelopen periode websites van tijdschriften en vakbladen, die ook in deze categorie worden gerapporteerd. Inmiddels hebben de weblogs binnen Multiscope Visiscan daarom een eigen subcategorie, waarvan de top 20 wordt gerapporteerd.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie