Klimaatcrisis: Reclamecollectief TBWA zet zich wereldwijd in

De klimaatcrisis is een groot probleem. Het TBWA-collectief werkt mee om meer bewustzijn te creëren bij mensen.

Crisis. Tijd om de stilte te doorbreken (uit Columbia Journalism Review)

De Climate Action Summit van de Verenigde Naties heeft plaatsgevonden in New York. Wereldleiders kwamen bij elkaar om de klimaatverandering te bespreken. De klimaatcrisis is een groot probleem en de wereld acteert meer en meer. Het TBWA-collectief (bestaande uit 305 bureaus in 98 landen) werkt ook graag mee om nog meer mensen bewust te maken van de klimaatverandering.
 

Wereldwijd samenwerken

Hoe krijg je wereldwijd in één week zoveel mogelijk aandacht van zoveel mogelijk invloedrijke journalisten om de klimaatcrisis naar de voorpagina te brengen? Door samen te werken.

Columbia Journalism Review (CJR), het toonaangevende Amerikaanse tijdschrift voor journalisten, bedacht in samenwerking met Earth Institute (Columbia University) en reclamebureau TBWA\Chiat\Day in New York ‘Flood the News: Bring the Climate Change Crisis to the Front Page’. Een korte tentoonstelling in samenwerking met beeldend kunstenaar Joan Wong in de Foley Gallery in Manhatten. Dit gold als kick-off voor het wereldwijde journalistieke initiatief: Covering Climate Now.

Met Covering Climate Now besteedden meer dan 250 internationale nieuwsorganisaties in de aanloop naar de VN-klimaattop extra aandacht aan klimaatverandering. Het is een van de meest ambitieuze inspanningen om de pers te stimuleren rondom een onderwerp. De betrokken nieuwsbronnen zijn onder meer grote kranten, tijdschriften, televisie- en radio-omroepen en wereldwijde nieuwszenders in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Afrika en Azië. Onze Nederlandse Trouw en De Groene Amsterdammer zijn er ook onderdeel van. Het bereik is enorm: meer dan 1 miljard lezers en kijkers.

Climate Action Summit

Wereldleiders kwamen bij elkaar voor de Climate Action Summit van de VN in New York om te bespreken hoe de ambitieuze doelstellingen van het klimaatakkoord in Parijs alsnog gehaald kunnen worden. President Donald Trump, die klimaatverandering ooit beschreef als een “Chinees complot om de Amerikaanse productie te verzwakken”, heeft aangekondigd in 2020 uit het akkoord te zullen stappen. Door het gebrek aan Amerikaans leiderschap op dit gebied hebben de vakbladen CJR en The Nation juíst de motivatie gevoeld om hier iets mee te doen.

Flood The News tentoonstelling New York
Flood The News tentoonstelling in New York: het uiterlijk van de kranten is zo aangepast dat deze past bij het nieuws.
Flood the news pop-up tentoonstelling

VN & Greta Thunberg

De 16-jarige Zweedse Greta Thunberg, bekend van haar stakingsactie voor het Zweedse parlement, was een van de sprekers op de Climate Action Summit in New York. Om daar te komen, voer ze in een klimaat neutrale zeilboot vanuit Groot-Brittannië de Atlantische Oceaan over naar New York. Daar wachtten 17 boten, ieder voor een van de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s), haar in de haven op. TBWA\Melbourne heeft samen met een collectief van collega-bureaus (waaronder TBWA\Chiat\Day) gezorgd dat het project een succes werd.

“Wij als TBWA\NEBOKO vinden het heel erg goed dat er nu groots aandacht is voor dit onderwerp. Daarom delen we graag de initiatieven van ons TBWA-collectief met betrekking tot de klimaatcrisis. We kunnen dit niet langer negeren.” Rik Ledder, CEO TBWA\NEBOKO


Meer weten over de 17 doelen van de VN? Lees het hier: www.sdgnederland.nl/sdgs

 

Greta Thunberg aankomend in New York.
Greta Thunberg aankomend in New York.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →