Nike trekt ‘slavernij-sneakers’ terug na klacht van Colin Kaepernick

Op de achterkant van de gympen stond de ‘Betsy Ross vlag’, die in verband wordt gebracht met de tijd van slavernij.

Slavernij-gympen
Nike

Nike heeft besloten om Air Max sneakers die speciaal waren ontworpen voor the Fourth of July terug te trekken. Voormalig NFL football-speler Colin Kaepernick, die door Nike recent in een grote campagne naar voren werd geschoven, heeft tegen het sportmerk gezegd dat het de schoen niet zou moeten verkopen, omdat hij – en anderen met hem – dat zien als een belediging. Dat meldt Wall Street Journal, zich baserend op ingewijden.

Aan de achterkant van de schoen staat namelijk de ‘Betsy Ross vlag’ afgebeeld. De vlag – met 13 sterren in een cirkel, de eerste 13 kolonies representerend – wordt in verband gebracht met de tijd van slavernij.

Nike zegt in een verklaring de schoen – voluit de Air Max 1 Quick Strike Fourth of July - terug te halen ‘omdat er een oude versie van de Amerikaanse vlag op de schoen staat’.

De Just do it-campagne met Colin Kaepernick bracht veel discussie op gang, zowel onder consumenten als marketeers. Bij de laatste groep was er veelal waardering voor de activistische stellingname van het sportmerk.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie