Salaris-gate Ralph Hamers schaadt business ING niet

Ondanks de hoogoplopende discussie over het salaris van de ING-topman trok de bank in het eerste kwartaal meer klanten aan.

Ralph Hamers
ING

ING is er in het eerste kwartaal in geslaagd om meer klanten aan te trekken en meer leningen aan de man te brengen, ondanks de hoogoplopende discussie over het salaris van topman Ralph Hamers.

Het financiële concern kreeg er wereldwijd ruim 400 duizend klanten bij, waardoor het totale klantenbestand aandikte tot 37,8 miljoen. Vooral in Duitsland en Australië groeide het klantenbestand. Hamers benadrukt dat er ook op de Nederlandse markt, waar ING ongeveer 8 miljoen klanten heeft, sprake was van groei. In zijn ogen laat dat zien dat het mogelijk is om de reputatie van de bank te managen door in te zetten op goede dienstverlening.

Verontwaardiging

ING kwam eerder dit jaar in opspraak vanwege een voorstel voor een forse loonsverhoging voor zijn topman. De bank wilde de beloning van Hamers dit jaar met 50 procent verhogen, tot ruim 3 miljoen euro. Nadat hier grote publieke en politieke verontwaardiging over was ontstaan, werd het voorstel ingetrokken.

In de weken dat de discussie op zijn hevigst was, waren er klanten die vertrokken bij de bank. Maar er kwamen dagelijks ook weer klanten bij. Volgens Hamers is het moeilijk om de motieven van de opgestapte klanten te achterhalen. De bank kijkt daarom liever naar de positieve totaalcijfers.

 

Bron: ANP

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie