Amsterdam wil haatreacties op X onmogelijk maken, maar vergeet knopje nog om te zetten

De gemeente zet reactiemogelijkheid uit, hoewel de maandagploeg die memo niet lijkt te hebben ontvangen.

De gemeente Amsterdam is klaar met de vele haatreacties en ‘belastende inhoud’ die het onder de posts op X krijgt. Het wil de medewerkers daar niet langer aan blootstellen. Eind vorige week maakte het bekend dat er geen reacties onder berichten meer mogelijk zijn.

Bewoners kunnen daardoor geen vragen meer stellen aan de gemeente of die attenderen op zaken die om aandacht vragen.

Kanaal voor crisiscommunicatie

De gemeente wil niet zover gaan om het account helemaal maar niet meer te gebruiken, zoals de vervoersdienst GVB al wel deed. Reden daarvoor is dat het bereik van de gemeente Amsterdam op X erg groot is met ruim 600 duizend volgers, licht een woordvoerder toe: ‘Dat de reactiemogelijkheid uitgezet is, neemt niet weg dat X een belangrijk kanaal is voor communicatie richting bewoners, met name in het geval van crisissituaties.’

Opvallend is wel dat de maandagploeg klaarblijkelijk niet van de maatregel van de week ervoor op de hoogte was gesteld en het knopje ‘reacties’ op X weer op open had gezet.

Snuifas

Daardoor was er op een bericht over werkzaamheden op de Zuidas nog even de reactie ‘Zuidas = snuifas’ te lezen en uiteraard een reactie in de lange, lange inspiratieloze rij van Femke Halsema-bashers, dit keer overigens een relatief baken van fatsoen met de tekst ‘Lui mens’.

De gemeente overweegt niet om voor andere sociale media  een reactiestop in te stellen.

snuifas tweet
Oostbrug

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie