Randstad werft personeel op Second Life

Uitzendbureau Randstad heeft op nieuwe wijze de jacht op personeel geopend. Het bureau start in de virtuele wereld van Second Life een ‘matching machine.’

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Op Second Life wordt gewerkt en geleefd door vier miljoen gebruikers. Het is een ‘echte’ economie met als munt de Linden-dollar. En waar gewerkt wordt, is een uitzendbureau nodig volgens Randstad. Daarom ontwikkelde het bureau een zogenaamde matching machine om vraag en aanbod samen te brengen. Baanzoekers kunnen hun digitale talenten invoeren en bedrijven hun personeelswensen. Er zijn wel grenzen want vacatures vervullen voor een digitaal escortbureau doet Randstad niet.

Het uitzendbureau hoopt met de voorlopig gratis match machine vooral veel young professionals aan te trekken. Met een tweede dienst wil Randstad wel geld binnenhalen. Namelijk met het werven van mensen die ‘echte’ bedrijven kunnen helpen een rol te spelen op Second Life. Bedrijven die een digitale vestiging openen, hebben mensen nodig die als virtueel personage de online kantoren bemannen. Bij deze werving komen virtualiteit en realiteit samen: op Second Life wordt gezocht naar geschikte kandidaten, maar die moeten in ‘real life’ op sollicitatiegesprek komen. (Financieele Dagblad)

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie