Viral van de week: We'll plant 1 tree for every pet picture

Social media bureau Dorst & Lesser kiest de viral van de week. Impactvolle, scroll-stopping content, die de doelgroep in het hart raakt.

plant a tree

Werd jij ook overladen met foto’s van huisdieren op je Instagram stories? Miljoenen mensen deelde massaal een foto met de sticker: ‘We’ll plant 1 tree for every pet picture’. Lang bleef het een raadsel wie al deze bomen ging planten.

Advertentie
advertisement

Achter de actie zit de organisatie Plant A Tree Co. (@plantatreeco), die de sticker inzette om aandacht te vragen voor het milieu. Maar zoveel belangstelling hadden ze niet verwacht!

De sticker werd massaal gedeeld. Maar waar en hoe gaan ze al deze beloofde bomen planten? Dat vroegen ze zichzelf ook af. Daarom werd de sticker kort daarna verwijderd met de gedachte de actie te stoppen. Alleen werd de sticker niet gedeactiveerd. Dit heeft ertoe geleid dat de teller inmiddels op 5 miljoen beloofde bomen staat. 

De actie kwam tot stand door de nieuwe functie op Instagram. Met de ‘Add yours-sticker’ voeg je als gebruiker zelf een foto toe aan een bestaande reeks foto’s of video’s over een specifiek onderwerp. 

Als tegemoetkoming is Plant A Tree Co. een inzamelingsactie gestart om de bomen daadwerkelijk te kunnen planten. Welke sticker gaat ons de volgende keer weer verrassen? 

Dorst & Lesser, gespecialiseerd in de creatie van social media strategieën en content, kiest wekelijks de viral van de week.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Wordt lid van Adformatie!

Wordt lid van Adformatie → Login →
Advertentie