5PM breidt uit met videoproductie agency Studio Catwise 

Frank de Wit, ex-EndemolShine, wordt managing director.

Jelmer Wind en Frank de Wit - Studio Catwise
Lize Kraan

5PM breidt uit met het nieuwe videoproductie bureau: ‘Studio Catwise’. Het YouTube-bureau laat weten dat het hiervoor Frank de Wit (ex-EndemolShine) heeft aangetrokken, die als co-founder en managing director de dagelijkse leiding  op zich zal nemen. Volgens 5PM gaat Studio Catwise zich voornamelijk richten op het produceren van data-gedreven YouTube-content voor merken en publishers. 

‘5PM wil merken helpen succesvol gebruik te maken van YouTube’, dat zegt Jelmer Wind, co-founder 5PM en Studio Catwise: ‘Wij adviseren onze klanten op basis van data om Hero-Hub-Help content te maken en niet alle externe videoproductiepartijen zijn hierop ingericht. Het is voor ons daarom een logische stap om zelf een videoproductiebedrijf op te richten, waarmee we onze klanten het volledige pakket kunnen aanbieden. Met Frank hebben we de juiste klik. Hij is een van de betere videoproducenten die we kennen en heeft ontzettend veel ervaring met videoproducties. De samenwerking was snel beklonken.’ 

Advertentie
advertisement

'Research en keiharde data'

Frank de Wit, co-founder en managing director Studio Catwise voegt daar aan toe: ‘Het is al heel lang mijn ambitie om een productiebedrijf op te richten dat niet op basis van onderbuikgevoel of persoonlijke voorkeuren video’s produceert, maar op basis van research en keiharde data. De kans deed zich nu voor om dit samen met 5PM te doen, dat inmiddels verantwoordelijk is voor het succes van tientallen merken op YouTube. Meteen al de eerste week tekenden we de eerste klanten met Catwise. Er bleek duidelijk een behoefte aan te zijn. Een toffere start kunnen we ons niet wensen!’

Frank de Wit - managing director Studio Catwise
Frank de Wit - managing director Studio Catwise Lize Kraan

Frank de Wit

Frank de Wit werkte voorheen als Gedelegeerd Producent voor EndemolShine, waar hij de digitale videoproductie-tak EndemolShine Beyond heeft opgericht en waar hij onder andere ook verantwoordelijk was voor branded content producties. Voor hij bij EndemolShine begon was hij Marketingdirecteur bij Fox Mobile Group en redacteur bij IDTV. Als co-founder en managing director van Studio Catwise krijgt hij de dagelijkse leiding over de nieuwe studio.

Studio Catwise

‘Studio Catwise produceert YouTube geoptimaliseerde videocontent op basis van data en zoektrends. Algoritme vriendelijke videocontent, geoptimaliseerd om long term hoog te ranken, views te scoren en watchtime te genereren’, zo legt De Wit uit. ‘Videocontent die moet bijdragen aan de merkdoelstellingen van de klant en daadwerkelijk conversie realiseren.’ Het bureau werkt inmiddels o.a. voor Amazon Prime Video, HP, KPN, Legends of Gaming en Pokerstars.

5PM

5PM is een YouTube Strategy & Services Company voor Publishers (uitgevers) en Brand Publishers (merken). Het bureau wil bedrijven helpen door content beter te distribueren, te optimaliseren en daarbij datagedreven inzichten geven zodat klanten meer views, meer advertentieomzet, leads en conversie genereren op het platform YouTube. 5PM werkt onder andere voor de Amazon Prime Video, Fairphone, Funda, Jacobs Douwe Egberts en NPO.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie