Trending deze week: ChatGTP is je nieuwe 'social' creatief

Creative Social Agency Dorst & Lesser spot wekelijks de laatste trends op social, zodat je weet wat er speelt.

Stel je voor dat robots je nieuwe 'social' maandplannen gaan maken. Volledig opgezet met voorgestelde posts, pakkende copies en minimaal 10 concepten voor je volgende Reels en TikToks. Met de komst van ChatGTP lijkt dit allemaal werkelijkheid te worden. Moeten wij als marketeers en social creatives voor onze baan gaan vrezen?

ChatGTP is een slimme chatbot die je vragen kunt stellen, opdrachten kunt geven en teksten mee kunt vertalen. Zelf noemen ze het een groot taalmodel dat bedoeld is om mensen te ondersteunen in het uitvoeren van taken en het maken van content, allemaal op een efficiëntere manier. Zo kan het een hele blogs schrijven, pakkende captions voor Gen Z bedenken en een hele hoop concepten laten maken voor jouw volgende Reels of TikTok.

Ryan Reynolds kwam deze week zelfs met een YouTube advertentie die geschreven is door ChatGTP. Als deze tool zelfs hele social-mediaposts inclusief relevante hashtags kan bieden, zijn marketeers en social creatives dan nog wel nodig?

De advertentie die ChatGTP voor acteur Ryan Reynolds heeft geschreven.

OpenAI, de makers van de chatbot, geven het al aan in hun eigen uitleg: ze willen het uitvoeren van taken en het maken van content efficiënter maken, niet compleet vervangen. Dus we kunnen gerust ademhalen.

Al in een eerder artikel van Adformatie laten vier professionals uit de marketing- en mediabranche zich uit over hun toepassing van de tool. Het helpt ze bij het transcriberen van YouTube-video’s, het samenvatten van blogs en het verzinnen van een sprookje. Omschrijf je taak duidelijk en laat je verrassen door de antwoorden die uit de chatbot rollen.

Onze eigen ervaringen komen goed overeen. Het is een super handige tool die zeker inspiratie kan bieden en je werk efficiënter kan maken, maar het kan nog lang niet op tegen de human touch en creativiteit die wij zelf als personen inbrengen.

Hoe ga jij ChatGTP inzetten voor sterkere content?

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie