Coronamaatregelen Dentsu Aegis Network: salarissen werknemers met 10 procent verlaagd

Net als de andere grote holdings grijpt DAN in.

Het kantoor van Dentsu Aegis Network in Amsterdam
Dentsu Aegis Network

Dentsu Aegis Network (DAN) gaat in verband met de de economische gevolgen van de coronacrisis alle salarissen van werknemers met 10 procent verlagen. Het management levert nog meer in. De top van de communicatieholding kijkt bij bureaus individueel ook naar ontslagen en verlof, maar probeert dat zo veel mogelijk te vermijden. 

Er werken wereldwijd ongeveer 45.000 mensen bij DAN. Volgens een internationale woordvoerder zijn zij 'de drijvende kracht'. 'Daarom willen we er alles aan doen om ervoor te zorgen dat we na deze crisis een gezond en duurzaam bedrijf voor hen en onze klanten hebben.'
Als gevolg van de gevolgen voor het bedrijf van COVID-19 nemen we een reeks kostenbesparende maatregelen in het hele bedrijf om de bedrijfscontinuïteit en het levensonderhoud van onze mensen over de hele wereld te waarborgen.'

Dentsu Aegis Network Netherlands laat weten geen reactie te geven op de aangekondigde maatregelen.

Wendy Clark nieuwe CEO

DAN stelde vorige week wel een nieuwe internationale ceo aan. Een opvallende naam: Wendy Clark nu nog ceo van DDB Worldwide. Ze begint in december in deze nieuwe positie.
 

Andere holdings

De stappen die DAN neemt, volgen na de maatregelen van andere holdings. De grootste communicatieholding WPP kondigde in maart 900 miljoen euro aan besparingen aan.  

Eerder vandaag werd duidelijk dat ook het Franse Publicis hard moet ingrijpen en de komende tijd een half miljard wil besparen. 
 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie