Digitale bureaus Zicht online en Fabrique fuseren 

Met het samengaan, onder de naam Fabrique, verwachten de bureaus de veranderende vraag van hun opdrachtgevers beter te kunnen bedienen.

Digitale bureaus Zicht online en Fabrique fuseren 

Zicht online en Fabrique fuseren en gaan samen verder onder de naam Fabrique. De bureaus geven aan dat ze beide een veranderende vraag van hun opdrachtgevers zagen. Het samengaan moet een passend antwoord hier op zijn doordat het dienstenaanbod en de beschikbare pool van strategen, designers en developers zo wordt verbreed. De fusie gaat in per 1 januari 2022.

Gemeenschappelijke achtergrond in Industrial Design

De partners van Fabrique en Zicht leggen uit een gemeenschappelijke achtergrond in Industrial Design Engineering (TU Delft) te hebben, waardoor zowel design thinking en creativiteit geworteld is in de cultuur van beide bureaus.

Seb van Deursen, directeur van Zicht zegt dat opdrachtgevers op steeds grotere schaal vraagstukken hebben die vragen om design thinking en vernieuwende concepten. ‘Deze fusie vergroot per direct onze strategische en uitvoerende kracht.’

Maatschappelijke relevantie 

Beide bureaus zijn actief in het zorgdomein, onderwijs en cultuur, e-commerce, finance en in de erfgoed- en leisure sector. ‘Door kennis en expertise te bundelen, kunnen we meer impact maken op een strategisch domein als healthcare en onze maatschappelijke relevantie verhogen’, zegt Paul Traas, directeur van Zicht.

Grote stap

Erik van der Meer, directeur operations Fabrique, voegt daaraan toe dat het samengaan een grote is stap in de gewenste richting van meer inhouse development en executiekracht. ‘Onze klanten zullen dat vooral merken in een toename van de technische oplossingsrichtingen en onderhoudsmogelijkheden, met behoud van serviceniveau en toegankelijkheid.’

Nieuwe organisatie 

Matthijs Klinkert en Erik van der Meer krijgen de dagelijkse leiding over de nieuwe organisatie. Paul Traas en Seb van Deursen, versterken de organisatie op strategisch managementniveau. 

Zicht vestigt zich in de huidige Rotterdamse studio van Fabrique. Naast deze vestiging in Rotterdam heeft Fabrique ook een studio in Amsterdam.

Lees ook: 14 Dutch Digital Design-partners maken duidelijk waarom Nederlands ontwerp zo speciaal is (1/2)

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie