Geld verdienen op TikTok en Instagram op zwart/wit

Social content bureau Blauw Gras praat je bij in de #LEKKERSOCIAAL!

#LEKKERSOCIAAL_12

Topvideomaker op TikTok? Wie weet krijg je binnenkort betaald!🤑

Ben je actief op TikTok en heb je inmiddels een trouwe fanbase opgebouwd? Misschien gaat TikTok je binnenkort wel betalen. De populaire app wil namelijk de meest gevolgde en bekende users boven de 18 jaar betalen. Hiervoor is in eerste instantie zo’n 200 miljoen dollar beschikbaar gesteld.

Maar nu de grote vraag: maken jij en ik kans om geld te vangen? TikTok heeft niet gezegd of er een limiet is gesteld aan het aantal makers dat betaald wordt. Ook is het nog niet bekend hoe vaak en hoeveel ze de makers gaan uitkeren. Om in aanmerking te komen moet je in ieder geval regelmatig je eigen video’s creëren. Dus laat je fantasie de vrije loop.

Advertentie
advertisement
#challengeaccepted

Instagram kleurt zwart/wit

Het kan je niet ontgaan zijn, vele vrouwen wereldwijd delen met de hashtag #challengeaccepted zwart/wit foto’s van zichzelf. De foto’s zijn onderdeel van de vrouwen-voor-vrouwen beweging en zijn bedoeld om aandacht te vragen voor het geweld tegen vrouwen. Een krachtig, empowering gedachtegoed wat helaas, dankzij de vaak ontbrekende context bij de post, haar kracht wat lijkt te verliezen.

Facebook groei

Groei Facebook en Twitter gebruikers

Goed nieuws voor Twitter. Het afgelopen kwartaal is het aantal gebruikers enorm gestegen naar wereldwijd 186 miljoen gebruikers. Met een groei van 34% is dit de grootste Twittergroei ooit. Ook Facebook heeft een goed kwartaal achter de rug. Het platform had bijna 300 miljoen meer dagelijks actieve gebruikers dan in dezelfde periode een jaar eerder. Beide bedrijven geven aan dat de coronacrisis de verklaring voor deze groei is. Iedereen zit tenslotte meer thuis 😉.

WhatsApp QR

Twee nieuwe WhatsApp features die het wachten waard waren

Nieuwe app contacten toevoegen gedoe? Dat dachten ze bij WhatsApp ook. Daarom kan je nu mensen toevoegen via een QR-code. Zo hoef je geen nummers meer op te slaan in je adresboek. Bij de instellingen staat een gepersonaliseerde QR-code voor je klaar. Het grootste voordeel? Je hebt controle over je contactgegevens.

Stickers zijn inmiddels niet meer weg te denken op WhatsApp. Maar nu gaat de chat-app ook zijn eigen bewegende stickers toevoegen. Inmiddels staan er zes stickerpacks live. Kan je zelf ook je creativiteit kwijt? Jazeker! Uiteindelijk wil WhatsApp ernaar toe dat je zelf stickers kan toevoegen. Gaan we dan stiekem toch een beetje terug naar de vertrouwde Hyves-tijd?

 

Blauw Gras is één van de eerste dedicated social content-bureaus en praat lezers wekelijks bij.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie