Trending deze week: Make Instagram, Instagram again!

Creative Social Agency Dorst & Lesser spot wekelijks de laatste trends op social, zodat je weet wat er speelt.

Het zal je vast niet ontgaan zijn, afgelopen weken was er veel nieuws rondom Instagram. In een poging om haar populariteit niet te verliezen aan TikTok, het snelst groeiende platform van dit moment, kwam Instagram met een hoop nieuwe updates.

Influencers spreken zich uit

De updates schoten bij mensen nogal in het verkeerde keelgat. Zo postte illumitati een statement met het verzoek om te stoppen met het platform om te toveren tot een kopie van TikTok en terug te gaan naar ‘cute’ foto’s van vrienden. De post werd massaal gedeeld en niet door de minste personen. Zo deelden Kim Kardashian en Kylie Jenner de post ook. Voor Kylie Jenner is het niet de eerste keer dat ze zich met een social platform bemoeit. Ze deed dit al eens eerder toen ze een negatieve tweet wijdde aan het platform Snapchat. Door die tweet zakte het aandeel van Snapchat met zes procent - gelijk aan 1,3 miljard dollar beurswaarde. 

Instagram-directeur neemt het woord

Ondertussen heeft Adam Mosseri (Head of Instagram) een video geplaatst waarin hij lijkt te reageren op alle geluiden rondom de wijzigingen op het platform. Hij probeert alle geruchten die de rondte gaan uit de lucht te halen en mensen gerust te stellen over alle wijzigingen die gaande zijn. Mensen mee te laten denken over Instagram en wat hij eigenlijk duidelijk wil maken is dat het platform meevaart op alle veranderingen die gaande zijn in het social media landschap. De oproep heeft tot nu toe niet het gewenste effect. Het kan mensen namelijk niet zoveel schelen of Instagram wel blijft ‘groeien’. Wel wordt er al druk gespeculeerd over het volgende platform dat Instagram zal kopiëren. Ik zet mijn geld in op BeReal, zoals deze TikTokker uitlegt.

De oproep van Mosseri heeft duidelijk niet het gewenste effect gehad. Klagende gebruikers zullen tevreden zijn: Mosseri geeft in een interview aan dat Instagram grotendeels terugkomt op zijn plan om allerlei veranderingen door te voeren.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie