Makerstreet lijft Higuita in en telt nu 19 bureaus

Recent sloot ook bureau Mix zich aan bij de Amsterdamse bureaugroep.

De keeper Higuita, waarnaar bureau Higuita is vernoemd

Creatief bureau Higuita is ingelijfd door bureaugroep Makerstreet. De partijen maken geen overnamebedrag bekend, wel blijft het 'meerderheidsbelang' bij Higuita, aldus Makerstreet. De bedrijfsnaam en leiding van Higuita blijven hetzelfde.

Met het inlijven van Higuita telt Makerstreet nu 19 bureaus met in totaal 400 werknemers. Eind vorig jaar voegde bureau Mix zich ook bij Makerstreet.

De samenwerking moet beide partijen 'schaalvoordelen' opleveren. Zo profiteert Higuita van divisies als finance en hr die Makerstreet inhouse heeft, tegelijkertijd is Higuita voor Makerstreet interessant omdat het bureau met name 'digitale creatie' als specialisme toevoegt binnen de bureaugroep.

Jasper Olieroock, managing partner Makerstreet, zegt dat hij altijd op zoek is naar bureaus die complementair zijn binnen de vijf specialismes van de groep: innovatie, design, technologie, marketing en interim. 'Higuita is een mooie aanvulling daarop.'

Makerstreet en Higuita zijn al langer bekenden van elkaar, omdat Tom Hoogenboom en Martijn Hermans (medeoprichters Higuita) in het verleden bij Makerstreet-bureau Touchtribe werkten.

How to spell Higuita

Higuita is in 2020 opgericht en werkt voor merken als Marktplaats en Seepje. Het bureau is vernoemd naar de Colombiaanse keeper René Higuita, die bekendstond om zijn onorthodoxe speelwijze. Higuita zegt ook op te willen vallen als 'onorthodox fullservice bureau'. Het bureau lanceerde recent een grappig bedoelde video die de naamsbekendheid en vindbaarheid van 'Higuita' moet vergroten.

De Amsterdamse bureaugroep Makerstreet is in 2011 opgericht en heeft als benoemd 19 bureaus, te weten Always be learning, Big Shots, Elements, Elevator, GoDo, Higuita, Iron/out, MakerLab, Milkshake Research, Mix, Mr. Koreander, Noun, Resoluut, Saxum, Saxum Infra, Soda, Touchtribe, Unplugged en Webflight. Er werken nu in totaal 400 mensen.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie