Mix voegt zich bij bureaugroep Makerstreet

De groep bestaat nu uit 18 bureaus. Mix-oprichters Mark Schoones en Ashwin Murli blijven aandeelhouder van het bureau.

V.l.n.r.: Ashwin Murli (Mix), Jasper Olieroock (Makerstreet), Roderick Martens (Makerstreet), Mark Schoones (Mix)

Creatief bureau Mix heeft zich aangesloten bij bureaucollectief Makerstreet. De groep neemt een belang in het Amsterdamse bureau dat in 2020 werd opgericht door Mark Schoones en Ashwin Murli.

Met de toevoeging van Mix moet de propositie van Makerstreet verstevigd worden op het vlak van creatie en marketingstrategie. Makerstreet heeft nu achttien bureaus onder zijn hoede, naast Mix onder meer Elevator (online marketing), Mr. Koreander (communicatie) en Big Shots (content).

Schoones en Murli blijven beiden aan Mix verbonden als aandeelhouders en tweekoppige directie. Het kantoor aan de Amsterdamse Spuistraat blijft ook overeind.

Managing partner Jasper Olieroock zegt dat Makerstreet de bureaus veelal zelf ontwikkelt en begeleidt. Hierdoor groeit het collectief jaarlijks met 25%, aldus Olieroock. 'Meestal zijn dat bureaus die ontstaan vanuit andere Makerstreet-bureaus, en soms, zoals nu met Mix, door een bestaand bureau dat zelf aansluit.’

Geen gedwongen winkelnering

Mark Schoones zegt al vaker gepolst te zijn door andere bureaunetwerken, maar dat voelde 'nooit zo lekker'. Dat lag bij Makerstreet anders. 'Het bijzondere is dat het geen netwerk is, maar een collectief. Makerstreet is gedecentraliseerd en leunt volledig op het specialisme van de partners en de makers. Dus geen gedwongen winkelnering voor klanten en geen geforceerde samenwerkingen tussen de bureaus.' Er zijn inmiddels 'diverse grote, internationale accounts' binnengehaald, voegt Ashwin Murli toe.

Met de toevoeging van Mix zijn er bij Makerstreet (opgericht in 2011) nu achttien bureaus met zo'n 400 werknemers aangesloten. Mix werkt met elf creatieven voor merken als Boels Rental, Bouwfonds Projectontwikkeling en Auto-dealer.com.

De MakerStreet-bureaus: Always be learning, Big Shots, Elements, Elevator, GoDo, Iron/out, MakerLab, Milkshake Research, Mix, Mr. Koreander, Noun, Resoluut, Saxum, Saxum Infra, Soda, Touchtribe, Unplugged, Webflight.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie