"Mensch, als het om mensen gaat”

Bureau Mensch helpt organisaties hun karakter te tonen.

Mensen omringen zich graag met mensen die hun overtuigingen delen. Dat geldt ook voor de organisaties waaraan zij zich verbinden. Bureau Mensch helpt organisaties hun karakter te tonen en zo de connectie te maken.

Twee bankjes

Welkom bij Mensch. Het communicatiebureau dat mensen radicaal centraal stelt. Gehuisvest in een voormalige buurtsuper in een oude Amsterdamse volkswijk. “Tussen de mensen”, zegt oprichter Jack de Graaff, terwijl hij een espresso aanbiedt. Hij wijst naar buiten: “Die twee bankjes voor het raam zijn onmisbare bedrijfsonderdelen voor ons. Als je organisaties over mensen adviseert, moet je uit je eigen bubbel. We praten daarom graag met onze buurtbewoners. Zij zetten ons geregeld op een andere been. Het levert vaak verrassende inzichten op”.

mensch
credits Gino Bodt

Karakter tonen

Mensch bouwt samen met organisaties aan hun merkstrategie, identiteit en werkgeversverhaal. Omdat mensen zich hechten aan karakter, start Mensch altijd met het ontrafelen van het karakter van de organisatie. Op basis van de op wetenschappelijk inzichten ontwikkelde CH-methode.

Mensch opent het gesprek met de klant dan ook niet met de vraag ‘Waar is de briefing?’, stelt De Graaff. “We beginnen bij de cultuur in de onderneming. Mensen bepalen de business. We praten met mensen van binnen en van buiten. Met klanten, potentiële klanten, met concurrenten. Daarop baseren we ons verhaal”. De Graaff: “We nemen medewerkers mee in het proces als stakeholders, pakken de kern van een organisatie en brengen het tot leven”.

Cut the crap

Mensch bestaat nu 3 jaar. Ze voelen zich helemaal in hun element in hun buurtsuper. “We werken hier met een gevoel van unplugged te zijn en dat geeft heel veel plezier en energie”, zegt De Graaff. ‘We hebben hier ook heel sterk het gevoel van: cut the crap, zorg dat je dicht bij de mensen en dus ook je eigen klanten bent. Dit is per slot een mensen-business”. Hij wijst op een tekst aan de muur — de Engelse definitie van het begrip Mensch: ‘A person of integrity and honour.’

Mensch | creative agency
www.mensch-amsterdam.com

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →