The Future Group: 'Independent Together'

Mensch ontwikkelt herpositionering en merkcampagne

In een tijd waarin steeds meer IT-professionals de sprong naar zelfstandigheid overwegen, lanceert The Future Group een nieuwe positionering, visuele identiteit en merkcampagne. Het afgelopen jaar zette de trend verder door op de IT-arbeidsmarkt, waarbij een aanzienlijk aantal professionals de voorkeur geeft aan autonomie en flexibiliteit. Volgens een recent rapport van Headfirst kwam de groei in het aanbod van IT’ers op de arbeidsmarkt in 2023 vooral door de toename van het aantal zelfstandig professionals.

"Voor deze zelfstandige professionals is onafhankelijk en vrij zijn niet alleen een wens, maar een belangrijke voorwaarde naar werkgeluk", zegt Jasper van Orden, algemeen directeur bij The Future Group. "Ze streven naar de vrijheid om hun eigen koers te kunnen varen, om zelf de regie te pakken over hun werk, maar vinden dit wel een erg spannende stap.” De opkomst van zelfstandigheid gaat daarbij ook hand in hand met een groeiende vraag van opdrachtgevers naar zelfstandige denkers die buiten de gebaande paden durven te treden.

The Future Group, als Nederlands grootste IT-collectief voor zelfstandige professionals, biedt deze groep het beste van twee werelden. De ondernemers van The Future Group zijn echt zelfstandig ondernemers, maar ze staan er niet alleen voor. En deze ‘back-up’ van ruim 400 zelfstandige IT-experts heeft uiteraard ook voor opdrachtgevers een grote meerwaarde daar waar het gaat over snelheid en continuïteit.

Guido David (merkmanager a.i. bij The Future Group): "Samen met creatief strategisch bureau Mensch hebben we het afgelopen jaar gewerkt aan een herpositionering van 'Samen Ondernemen' naar 'Independent Together'. Een merkbelofte met relevantie voor zowel zelfstandige professionals als opdrachtgevers en die goed uitdraagt waar The Future Group als ‘Slimme Zwerm’ voor staat. Eenheid in verscheidenheid en vrijheid in verbondenheid. Zo weerspiegelt deze nieuwe merkidentiteit de kernwaarden van The Future Group en wordt het belang van verbondenheid en gemeenschappelijkheid onderkend, zelfs in een wereld van onafhankelijke ondernemers."

Wat deze campagne bijzonder maakt, is niet alleen de boodschap, maar ook de aanpak. The Future Group maakt gebruik van AI-gegenereerde campagnebeelden, waardoor de innovatieve geest van het merk wordt benadrukt en tegelijkertijd de grenzen van creativiteit worden verlegd.

Met de lancering van 'Independent Together' streeft The Future Group ernaar haar positie als toonaangevend IT-collectief te versterken en haar missie voort te zetten om zelfstandige professionals te ondersteunen in hun zoektocht naar autonomie, samenwerking en succes.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →