Premium

Rijk geeft flink minder uit aan communicatieadvies

Het ministerie van IenM gaf vorig jaar het meeste geld uit aan communicatieadvies, afgerond 2,2 miljoen euro.

Rijk geeft minder uit aan communicatieadvies
123rf, celli07

De uitgaven van de Rijksoverheid aan communicatieadvies is vorig jaar met bijna 10 procent gedaald ten opzichte van 2016. Dat blijkt uit de onlangs gepubliceerde Jaarrapportage Bedrijfsvoering Rijk, waarin ook wordt uitgesplitst hoeveel de departementen inhuren aan communicatieadvies. 

De ministeries gaven gezamenlijk 10,5 miljoen euro uit aan communicatieadvies. In 2016 was dat nog 11,5 miljoen. De daling is grotendeels toe te wijzen aan de lagere uitgaven op Buitenlandse Zaken. Dat laat desgevraagd weten dat er in 2017 veel meer inhuur was door het Nederlandse EU-voorzitterschap en de ontwikkeling van de website Nederland Wereldwijd.  

Het ministerie van IenM gaf vorig jaar het meeste geld uit aan communicatieadvies, afgerond 2,2 miljoen euro. Goede tweede was het ministerie van VenJ dat ruim 1,8 miljoen inhuurde, kort gevolgd door VWS  met 1,75 miljoen. 

Advertentie
advertisement
Uitgaven communicatieadvies Rijksoverheid 2018
- -
premium

Word lid voor € 1,-

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan en betaal € 1,- voor de 1e maand.

Ja, ik wil lid worden

Plaats als eerste een reactie

Advertentie