Premium

Artis wil bezoekers in de winter trekken en komt met moordmysterie

Bezoekers gaan in het park op zoek naar een verdwenen journalist. 'Zo verbinden we storytelling, experience en technologie met elkaar.'

De Amsterdamse dierentuin komt met een luisterthriller ‘Moord in Artis’. Middels een applicatie wordt de bezoeker door het schemerige park geleid. Op deze manier wil Artis niet alleen het bezoekersaantal tijdens de wintermaanden stimuleren, maar ook een nieuwe doelgroep aanspreken. De thriller is door bureau Dawn ontwikkeld. 

‘Wij willen mensen zonder kinderen aantrekken’, licht Jurian van der Hoeven, strateeg bij Dawn toe. ‘Met de applicatie ervaren zij het park op een nieuwe manier. Het is de bedoeling dat een dagje dierentuin voor hen hetzelfde wordt als een avondje bioscoop. De ticketprijs is tijdens de wintermaanden ook verlaagd.’

Verdwenen journalist

Bezoekers kunnen tijdens hun bezoek de applicatie ‘Moord in Artis’ downloaden en het verhaal begint. De app geeft de looprichting aan de via de GPS. Je volgt een telefoongesprek tussen een journalist en zijn stagiair die onderzoek doen naar onverklaarbare geluiden in het park. Ineens verdwijnt de verslaggever en begint het mysterie. 

'In de app zit een ingebouwde 3D-techniek, waardoor de omgevingsgeluiden realistisch overkomen', vervolgt Van der Hoeven. 'Je hoort op een realistische manier uilen roepen, fazanten door de struiken ritselen en wolven huilen. Ook hebben we historische feitjes over Artis in het verhaal verwerkt, waardoor luisteraars het park beter leren kennen. Op deze manier verbinden we storytelling, experience en technologie met elkaar.' 

De moordmysterie is te beleven van 1 november 2018 tot 6 januari 2019 tussen 15.30 en  18.00 uur. In die periode blijft het park een uur langer open dan normaal. Het meenemen van oordopjes en een voldoende opgeladen smartphone is essentieel.

Credits

Strategie, concept en executie: Dawn
Technische realisatie: Next Empire
Sound Design: SoundCircus, Feike de Wit
Campagne: Dawn
Trailer: EyeForce, Stijn Waterman
PR: Hagens PR

Moord in Artis
premium

Word lid voor € 1,-

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan en betaal € 1,- voor de 1e maand.

Ja, ik wil lid worden

Reacties: 1

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Janet Bloemberg
Als HBO docent communicatie op een agrarische school valt het niet altijd mee om studenten te 'triggeren' met onderwerpen die betrekking hebben met de sector. Maar deze pakt werkelijk alles in één; de theorie en tools van de communicatie met storytelling, app, campagne en de sector; dierentuin. Mijn studenten Diergezondheid en management (specifiek gericht op de gezelschaps- en dierentuindieren) is een uitgelezen doelgroep om een proef experience mee uit te voeren. Ik ga graag deze uitdaging aan! In afwachting van jullie reactie verblijf ik.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie