A.Vogel overtreft AutoWeek benchmarks in hoogste versnelling

A.Vogel doorbrak taboes met AutoWeek-campagne: 672 mannen actief voor online prostaattest, 2,6x hogere conversie dan benchmark.

Taboes doorbreken is één ding, maar dit ook effectief doen is een ander verhaal. Het bekende zelfzorgmerk A.Vogel heeft het echter waargemaakt. Hun branded contentcampagne gericht op prostaatproblemen op AutoWeek leverde indrukwekkende resultaten op. A.Vogel behaalde een conversieratio die 2,6 keer hoger was dan de benchmark, en zette 672 mannen aan om de online prostaattest te doen. Hierdoor droeg het merk bij aan het doorbreken van het taboe rondom prostaat- en plasproblemen. Wil je weten hoe A.Vogel deze campagne heeft opgezet en dergelijke resultaten heeft bereikt? Lees dan verder of bekijk het artikel op Grow van DPG Media. 

De uitdaging

A.Vogel overstijgt de benchmarks van AutoWeek in de hoogste versnelling


‘Het mooiste stukje natuur ben je zelf’

A.Vogel gelooft in de pure kracht van plantaardige ingrediënten als meest effectieve bron voor de gezondheid van de mens. Het merk helpt mensen op een natuurlijke manier gezond te blijven of weer te worden. Dit doen ze met voorlichting over een gezond leven die ze waar nodig aanvullen met zelfzorgproducten gemaakt met natuurlijke ingrediënten. Een van de pijlers van A.Vogel is het creëren van awareness bij mannen ouder dan 50 jaar met plasklachten. Veel mannen van deze leeftijd hebben last van een goedaardige prostaatvergroting die in de helft van de gevallen de oorzaak blijkt van deze plasklachten. Mannen bespreken dit niet snel met naasten of met de huisarts. Daarom plaatste A.Vogel een online prostaattest op hun website als hulpmiddel zodat men snel en op toegankelijke wijze een indicatie van de mate van plasklachten kan krijgen. Vanuit dit vertrekpunt was het primaire doel van de campagne het converteren van mannen naar deze prostaattest. Het secundaire doel was het wekken van interesse in A.Vogel ProstaforceMed: een traditioneel kruidengeneesmiddel op basis van Sabala serrulata bij vastgestelde goedaardige prostaatvergroting.

“Ondanks dat wij met A.Vogel niets te maken hebben met auto’s bleek AutoWeek het perfecte kanaal voor deze campagne. De mannelijke 50-plussers zijn goed vertegenwoordigd en de hoge resultaten toonden aan dat dit de juiste strategie was.” -Joan Bakker, productmanager A.Vogel

A.Vogel

De oplossing

Branded content campagne

A.Vogel sloeg de handen ineen met DPG Media en zocht een weg om de mannelijke 50-plussers te activeren om de online prostaattest op de website te doen. De wens vanuit A.Vogel was om deze boodschap op een subtiele en passende wijze over te brengen. AutoWeek bleek hiervoor het juiste medium: deze titel is expert in branded content en heeft een uniek maandelijks bereik van 1.614.500 Nederlanders. Van deze doelgroep is 76% man en 52% ouder dan 50 jaar. En laat dat nu precies de doelgroep van de campagne van A.Vogel zijn. De insteek van de branded content campagne werd een branded article die we hebben aangejaagd op de voorpagina, in de nieuwsbrief en op de social mediakanalen van Autoweek. Hierbij richtten we ons primair op mannen boven de 50 jaar en secundair op vrouwen: de invloedrijke partners van deze mannen die mogelijk ook de gevolgen ervaren van de plasproblemen. 

Redactioneel haakje

AutoWeek gaat over auto’s en daarom wilde A.Vogel een passend redactioneel haakje bedenken gericht op autorijden. Zo kwamen we tot een artikel met als onderwerp ‘Onderweg minder vaak plassen en minder sanitaire stops’. We leidden het artikel in door te beginnen over de veel voorkomende en herkenbare plasstops van mannen tijdens het autorijden. We vervolgden het artikel met een informatieve alinea over plasproblemen bij mannen boven de 50. Tot slot eindigden we met een directe verwijzing naar de website van A.Vogel, waar men eenvoudig de korte prostaattest kon invullen om inzicht te verkrijgen in zijn plasgedrag. Na het beantwoorden van acht simpele vragen had de desbetreffende man een indicatie van de mate van plasklachten. Dit bood de man in kwestie een extra duwtje in de rug om naar de huisarts te gaan om de klachten te bespreken. Indien de diagnose een vastgestelde goedaardige prostaatvergroting bleek, kan A.Vogel ProstaforceMed de plasklachten verminderen.  

Het resultaat

Hoge exposure 

Ondanks dat A.Vogel als merk niet gerelateerd is aan auto’s, scoorde de campagne uitzonderlijk goed. Het artikel over de sanitaire stops behaalde met 10.904 unieke views 2,4 keer meer views dan het benchmark van AutoWeek. Daarnaast scoorde het artikel met een CTR (click-through-rate) van 5,5 procent zo’n tweeënhalf keer meer kliks dan verwacht. Naast het vele verkeer bleken de bezoekers ook nog kwalitatief te zijn: de gemiddelde leestijd van het artikel bedroeg 1 minuut en 16 seconden. De benchmark van AutoWeek bedraagt gemiddeld 1 minuut. Daarmee kunnen we concluderen dat het artikel bijzonder goed en aandachtig is gelezen. Uiteindelijk hebben maar liefst 672 unieke mannen de landingspagina op avogel.nl bezocht om de prostaattest te doen. We kunnen dus wel stellen dat het bekende zelfzorgmerk actief heeft bijgedragen aan het doorbreken van het taboe rondom prostaat- en plasproblemen. En dát brengt A.Vogel weer een stukje dichter bij hun maatschappelijk doel: mensen gezond houden of weer gezond maken. 

Campagne uitingen

Campagne uitingen

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →