Dit zijn de beste brand activations van april 2019

De maand dat in Sydney een Grave of Thrones-kerkhof verrees en Purina honden verleidde om over billboards te plassen.

Desperados – Epic Parties Imagined by You

Bureau: We Are Pi

Heinekens tequilabiertje Desperados en de creatieven van We Are Pi hebben een sterke track record als het gaat om het organiseren van bijzondere (dance)feesten met innovatieve technologie. In Epic Parties Imagined by You geven ze de ruimte aan wilde ideeën van feestgangers zelf. Zo vindt de Poolse Karolin dat smartphones een negatief effect hebben op de party spirit. Haar idee legde de basis voor een feest waar bezoekers hun mobieltje (tijdelijk) inruilden voor een flesje Desperados. De tweeduizend ingeleverde telefoons vormden samen een oogverblindende videoshow.

Foxtel – Grave of Thrones

Bureau: DDB Sydney

Het laatste Game of Thrones-seizoen blijkt een rijke bron voor creatieve activaties. Deze van het Australische kanaal Foxtel is even mooi als morbide, net als de serie zelf dus. In een park in Sydney verrees een kerkhof met 34 graven, beelden en monumenten. Het waren de fictieve rustplaatsen van de meest geliefde en gehate karakters uit de serie, die het afgelopen seizoen niet hebben overleefd. Al wandelend konden bezoekers hun respect betuigen bij tombe van de familie Stark of neerkijken op het verwrongen grafbeeld van de perverse koning Joffrey.

Purina – StreetVet

Bureau: McCann Paris

Je hebt billboards en je hebt de StreetVets van dierenvoermerk Purina. Dit billboard to the max verleidt honden in de straten van Parijs om ter plekke een plas te doen. Vies? Nou, vooral erg handig. Want deze StreetVets zijn voorzien van slimme technologie die de urine ter plekke test op verschillende ziektes. De uitslag verschijnt direct op een scherm met een advies voor speciale Purina-voeding of een bezoekje aan de dierenarts. Sterk idee om het belang van dierenartsbezoek en gezonde voeding op precies de juiste plek en het juiste moment onder de aandacht te brengen.

BrandActivation.com, een blog van BrandBase, selecteert elke maand drie inspirerende brand activation-cases voor Adformatie. In januari wordt het allerbeste werk van het jaar gekozen.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie