Elvis Presley maakt comeback in Fiat Strada

Rock ‘n roll-legende te zien in uitgebreide commercial van het Italiaanse automerk.

Elvis Presley leeft en rijdt een Fiat Strada
Leo Burnett

Autofabrikant Fiat presenteert de comeback van The King of Rock ‘n Roll in de nieuwe campagne voor de Fiat Strada. In de commercial vertolkt een jonge Elvis Presley het bekende nummer Blue Suede Shoes op het podium. Met de campagne wil het automerk de verkopen van de pick up truck in Brazilië verder aanjagen. In beeld is te zien hoe het optreden van The King wordt verstoord doordat er een rode Fiat Strada door de muur naar binnen rijdt. Elvis neemt het stuur over en rijdt door verschillende filmsets, terwijl hij de eigenschappen van de auto laat zien, het officiële launch-event van de Strada binnen. Onderweg heeft de The King nog even een paar Japanse Samurais bevochten en een woestijn overgestoken.

Advertentie
advertisement
Rock ‘n Roll legende maakt comeback
Rock ‘n Roll legende maakt comeback Leo Burnett

Verkoop

De meer dan twee minuten durende en als bombastisch te bestempelen video, ontwikkeld door Leo Burnett Brazil, is bedoeld om de nieuwe Strada meer onder de aandacht te brengen. De productlancering van de nieuwe pick up was volgens Fiat een succes te noemen. Het automerk verkocht in de eerste tien dagen zesduizend exemplaren in Brazilie. 

Elvis The Legend en de nieuwe New Fiat Strada

Twee legendes

De vice-president van Leo Burnett, Pedro Prado, geeft aan dat het automerk het niet verontrustend vindt dat de grondlegger van de rock ‘n roll rondrijdt in een Fiat: ‘Het is een eer dat we deze campagne, voor de belangrijkste productlancering van Fiat dit jaar, mochten produceren samen met Globo Group. We zien de commercial dan ook als expressie van hoop in deze verwarrende tijden. In de video komen creativiteit, product excellence en twee legendes samen: Elvis en de Fiat Strada, zij zullen voor altijd leven.’

Rock ‘n Roll Elvis maakt comeback
Rock ‘n Roll Elvis maakt comeback Leo Burnett

CGI om de echte Elvis tot leven te brengen

Elvis Presley is gestorven in 1977. Het Braziliaanse bureau legt uit dat ze voor de commercial een dubbelganger van de zanger hebben gebruikt om hem daarna nog digitaal te bewerken zodat mimiek, uiterlijk en gedragingen volledig overeenkomen. ‘We hebben gebruik gemaakt van CGI om de gelaatstrekken van de legende, zoals we hem nog kennen uit zijn show en films rond 1963, perfect na te bootsen.

Lees ook: Na splitstunt van Van Damme stapelt Volvo nu trucks in ‘The Tower’

Fiat Strada
Fiat Strada Leo Burnett

Reacties:

Gerben Busch
Benieuwd of de erven van Elvis hier hun 'go' op hebben gegeven. In 2007 wilden we bij Bookmark/Isobar iets vergelijkbaars doen voor het merk Cadillac in Europa. Daar ging General Motors Legal indertijd voor liggen omdat ze bang waren voor claims van degenen die het Elvis Estate beheren.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie