Politie en OM tonen foto's van voortvluchtige veroordeelden op luchthavens

Met de campagne hopen de Politie en het Openbaar Ministerie dat reizigers de criminelen zien en de autoriteiten inschakelen.

Vakantiegangers op drie Nederlandse luchthavens zien vanaf vandaag foto's van zes veroordeelde voortvluchtigen op de digitale reclameborden. De actie is een initiatief van de Politie en het Openbaar Ministerie (OM). De autoriteiten vermoeden dat de voortvluchtigen zich in het buitenland bevinden. Mogelijk treffen en herkennen vakantiegangers een gezochte crimineel. Zo ja, dan wordt verzocht contact op te nemen met de politie. 

Het campagnebeeld van de politie en het OM is hieronder zichtbaar. De campagne loopt van 18 tot en met 31 juli op Schiphol, Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport. 

FastNL
Afbeelding: aangeleverd

Genoegdoening

De voortvluchtige veroordeelden moeten in Nederland nog straffen tussen de vier jaar en levenslang uitzitten voor bijvoorbeeld een gewapende overval of moord. Politie en OM willen de criminelen achter de tralies zetten om recht te doen aan de juridische uitspraak. Officier van justitie Yolande Oosterhof: 'Opsporing, vervolging en een veroordeling zijn zinloos als de opgelegde straf vervolgens niet wordt ondergaan.'

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie