Het Wereld Natuur Fonds vraagt op Werelddierendag aandacht voor bedreigde dieren

Dierendag versus Dag Dieren

Een bot voor Fikkie, kattensnoepjes voor Minoes en een wortel voor Snuf het konijn. Dat is waar Werelddierendag gewoonlijk om draait voor de burger. Dat geldt natuurlijk niet voor het Wereld Natuur Fonds (WNF). Het fonds gebruikt deze dag om aandacht te vragen voor dieren die met uitsterven worden bedreigd. ‘Laat het niet gebeuren dat we binnenkort moeten zeggen “Dag dieren”.’

Om de ernst te benadrukken heeft het WnF een speciaal in-memoriamfilmpje online gezet  (boven) waarin pro forma afscheid genomen wordt van de Siberische tijger, de zwarte neushoorn, orang-oetan, reuzenotter, walvishaai en andere bedreigde diersoorten. Het filmpje sluit af met een hoopgevende boodschap (‘Zeg ze niet voorgoed gedag’) en een link naar de actiepagina wwf.nl/kom-in-actie.

Op vier enorme videoschermen in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven worden vandaag uitingen vertoond met daarin diersoorten die het moeilijk hebben.

Credits: Conceptontwikkeling en -realisatie door ARA, pr door Coopr. en videoschermen zijn te beschikkig gesteld door blowUP media (alles pro deo).

 

Plaats als eerste een reactie

Advertentie